Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Petak 25.10.2013.
13:24
Beta A

Dačić: Zašto Erdogan provocira?

Premijer Srbije Ivica Dačić ocenio je danas u Beogradu da je izjava turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana da je "Turska Kosovo i Kosovo Turska" direktna provokacija usmerena ka Srbiji.

Ovde potpis
 

Dačić je kazao da će Ministarstvo inostranih poslova Srbije preduzeti odgovarajuće mere, ali nije želeo da precizira na koji način će to biti učinjeno.

"Ovo nije prvi put da ima ovakvih izjava i ovako nešto ne sme da se dešava. Očigledno je da postoje neke izjave koje ne idu u prilog javno izraženim željama Turske da razvija dobre odnose sa Srbijom", rekao je Dačić.

On je podsetio da Srbija i Turska imaju potpisane sporazme o slobodnoj trgovini i ukidanju viza, i da takvi sporazumi postoje samo među prijateljskim zemljama, dodajući da Turska ima određene interese u Srbiji i celom regionu.

"Mnogo je faktora koji se rizikuju jednom ovakvom izjavom koja je, po mom mišljenju, apsolutno bespotrebna", naglasio je Dačić.

On je dodao da se takvim izjavama ne može graditi normalizacija odnosa između Beograda i Prištine. Turski premijer je 23. oktobra na skupu u Prizrenu rekao da je Kosovo njegova druga zemlja, kao i da je "Turska Kosovo i Kosovo Turska".

Na to je reagovalo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije koje je ocenilo da takve izjave ne mogu biti prihvaćene kao prijateljske, dok je Dačić u intervjuu za današnje Večernje novosti naveo i da je ta Erdoganova izjava "nediplomatska".

POVEZANE VESTI

Petak 25.10.2013. 13:33
Pa mi smo sami prodali Kosovo, sta je tu cudno? Siptari su sami izjavili da su oruzje i uniforme za OVK kupili preko srpskih generala iz Crvene Zastave.
Petak 25.10.2013. 13:44
Zato što zna da ćeš ti da reaguješ - glupim pitanjem ? Da misli da može ambasador da mu popije šut kartu iz srbije, ne bi ni pomislio da izjavi onako nešto... ovako - zna da su sa druge strane - sline - pa mu se može...
Petak 25.10.2013. 14:05
"Ovo nije prvi put da ima ovakvih izjava i ovako nešto ne sme da se dešava." sta da kazem gospodinu kofercetu a da mu bude jasno po tom pitanju? gospodinu nije jasno da se svi sprdaju sa ovom zemljom kako im se cefne cak i BJRMakedonija koja nam zabranjuje izvoz odredejnih proizvoda. DA DA niko sa njim ne bi sprdao da drzava ima ljude odmah reaguju na provokaciju.9-13 godina su na vlasti i sta su postigli sem sto se rukuju sa kriminalcima i ratnim zlocincima? NISTA. vidlei smo kako reaguje normalna zemlja kada su joj ugrozeni interesi (rusija) odmah holandija se izvinjava nema zezanja. DA LI ce turski premijer da se izvini? NECE , Da li drzava srbija i dacici na celu da reaguje? NECE!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online