Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 03.11.2013.
21:55 >> 23:06h
Srna A

CIK: Tek ćemo da odlučujemo o severu KiM

Izlaznost birača na nivou Kosova i Metohije na današnjim lokalnim izborima iznosi 45,79 odsto ili 814.780 građana sa pravom glasa, rekla je predsednik Centralne izborne komisije Valjdete Daka, iznoseći preliminarne podatke.

Čeka se šta će biti sa severom Kosova i Metohije

Daka je na konferenciji za novinare saopštila da je u opštinama sa srpskom većinom južno od Ibra najveća izlaznost bila u Štrpcu 66 odsto, zatim Partešu 64,24 i Klokotu 63,42 odsto, Novom Brdu 58,78 odsto, Ranilugu 57,79 odsto i u Gračanici 54,81

odsto.

Daka je rekla da za četiri opštine na severu Kosova ima rezultate samo do 15

časova.

"Izbori u opštinama na severu Kosova nisu poništeni. Centralna komisija će održati

Sve o dešavanjima na kosovskim izborima možete pročitati OVDE.

sednicu na kojoj će doneti konačnu odluku", navela je Daka.

Prema preliminarnim podacima CIK-a, u svim srpskim opštinama južno od Ibra najveći broj glasova osvojila je Građanska inicijativa "Srpska", ali nijedan od kandidata za gradonačelnike nije izabran u prvom krugu.

Drugi krug izbora biće održan 1. decembra.

Član Centralne izborne komisije (CIK) Nenad Rikalo izjavio je danas da su lokalni izbori izbori u četiri opštine severnog Kosova neregularno prekinuti, jer su predstavnici OEBS-a "panično napustili biračka mesta" posle incidenata u Kosovskoj Mitrovici.

"Komisija nije donela odluku zbog dešavanja u četiri severne opštine, ceo izborni materijal je uz pratnju Euleksa pokupljen i odnet u Centar za prebrojavanje glasova, gde će sutra komisija i posmatrači utvrditi u kakvom je stanju i da li je moguće prebrojati ga ili će komisija utvrditi šta će dalje", rekao je Rikalo televiziji Most.

Rikalo je dodao da će na osnovu tih informacija Komisija doneti konačnu odluku šta će biti sa izborima na severu Kosova.

"Postoji više opcija i rešenja a jedno od njih je da se ponište izbori, ali takva odluka još nije doneta", rekao je Rikalo.

On je istakao da je odziv u opštinama južno od Ibra bila veoma velik i da se preliminarni rezultati očekuju tokom večeri.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 04.11.2013. 00:47
"...ceo izborni materijal je uz pratnju Euleksa pokupljen i odnet u Centar za prebrojavanje glasova" Molim?!!! Imaju "CENTAR" za PREBROJAVANJE GLASOVA ?!!! Hvala srpskom izrodu Nenadu Rikalu (ili kako se vec zove taj gnom) sto nas je i o ovom izbornom biseru obavestio! Je l to taj europski projekat sa demokratskim principima??? Kadija raspisuje izbore, kadija broji glasove... E, nazdravlje!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online