Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 04.11.2013.
21:48
Beta A

Iz DS-a se iščlanilo 50 osoba, formiraju novi pokret

Iz Gradskog odbora Demokratske stranke (DS) u Novom Sadu iščlanilo se više od 50 pedeset dugogodišnjih članova stranke koji su najavili da će formirati "Novosadski demokratski pokret".

Lideri Demokratske stranke Dragan Đilas i Bojan Pajtić
 

Saopštenje za javnost je u ime osnivača Novosadskog demokratskog pokreta potpisala dosadašnja odbornica DS u Skupštini grada Ana Vozar.

Agenciji Beta je ova informacija potvrđena i u Demokratskoj stranci. Ana Vozar je u saopštenju navela da su razlozi za istupanje iz DS-a "mnogobrojni", između ostalog i to što u novosadskom odboru te stranke već duže vreme vladaju loši međuljudski odnosi, što je dovelo do pasiviziranja velikog broja članova i do podnošenja ostavke kompletnog rukovodstva Demokratske omladine u Novom Sadu.

"Demokratska stranka već duže vreme nije ona stranka u koju smo se učlanili, lider demokratskih promena u Srbiji i nosilac borbe za evropsku i modernu Srbiju i Novi Sad", ocenjuje se u saopštenju. Dodaje se da "Novosadski demokratski pokret" neće prelaziti u neku drugu stranku, već će ostati u opoziciji u Novom Sadu, u kojem gradsku vlast predvodi koalicija na čelu sa Srpskom naprednom
strankom, dok je DS u opoziciji.

DS: Bilo bi časno da odbornici vrate mandate stranci

Portparolka novosadskog odbora Demokratske stranke (DS) Jadranka Jovišić izjavila je da bi bilo "časno" da troje odbornika koji su istupli iz te stranke
vrate mandate DS-u.

"Bilo bi časno da su, kada su odlučili da izađu iz stranke, vratili mandate DS-u jer su ih na izborima dobili za jednu politiku a sada ih koriste za neku nepoznatu politiku", kazala je Jadranka Jovišić za agenciju Beta.

Ona je poželela "srećan put svima koji odluče" da napuste DS i ocenila da "neki ne mogu da se snađu kada su u opoziciji".

"Kada je teško, ne mogu svi da ostanu u stranci. Nadamo se da su to uradili iz ideala a ne iz nekog interesa, ali plašimo se da nije tako. Očigledno, ovo je nezadovoljavajuća pozicija za one koji su navikli da budu na vlasti", kazala je Jadranka Jovišić.

Ona je kao netačne odbacila navode članova koji su napustili stranku da već duže vreme u Gradskom odboru vladaju loši međuljudski odnosi i kazala da svi koji su želeli, mogli su da iskažu nezadovoljstvo unutar stranke, iznesu ideje i pokrenu debatu.

POVEZANE VESTI

Utorak 05.11.2013. 09:34
I sns će vrlo brzo doživeti još goru sudbinu od žutih...ne može nijedna izdaja proći dobro
Ponedeljak 04.11.2013. 22:25
Ako vrate mandate sa čim će trgovati?
Ponedeljak 04.11.2013. 23:02
Kada će Srbija dobiti" Radničku partiju Srbije",zar niko ne vidi da ovaj put u desno vodi u propast i samo SPS da ne tvrdi kako su oni stranka ljevice,isto važi iza pljačkaše iz DS-a.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online