Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 06.11.2013.
10:48 >> 18:20h
RTS A

Poništeni izbori u severnoj Mitrovici! Novi 17. novembra

Centralna izborna komisija Kosova poništila je danas izbore na tri izborna mesta u severnoj Mitrovici, gde su nepoznati napadači uništili glasačke kutije, objavljeno je na sajtu te komisije. Na tri biračka mesta u Kosovskoj Mitrovici izbori će biti održani 17. novembra.

Posmatrači OEBS-a u panici pobegli iz Osnovne škole Sveti Sava
 

"Izborna komisija prihvatila je preporuku o poništavanju lokalnih izbora na tri biračka mesta u severnoj Mitrovici zbog uništavanja biračkih kutija", dodaje komisija u saopštenju.

Ivanović: Iznuđeno rešenje

Kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice Oliver Ivanović izjavio je danas da smatra da je 17. novembar, kada će biti ponovljeno glasanje na tri biračka mesta u Kosovskoj Mitrovici, iznuđeno rešenje, ali je u sadašnjoj situaciji jedino prihvatljivo.

 

"Prenošenje izbora u iduću godinu ne dolazi u obzir", rekao je Ivanović i objasnio da "niko neće da razvlačii ovaj postupak".

 

Ivanović je upozorio da "vremena ima i da građani treba da se otrezne" i vide "čime se poigravaju". "Ako se to ne desi, dobićemo Albanca za gradonačelnika, a Evropu to ne brine", zaključio je Ivanović.

Kako je saopšteno, CIK je odluku doneo i na preporuku Centra za prebrojavanje rezultata izbora. CIK je takođe odlučio da započne prebrojavanje glasova za glasačka mesta gde se to može uraditi, odnosno gde nisu oštećene glasačke kutije.

Kako se navodi, izbornoj komisiji je juče stigao birački materijal iz Leposavića, Zubinog Potoka, Zvečana i severna Kosovska Mitrovica. Posle razmatranja, izborna komisija je odlučila da poništi izbore na tri mesta na severnoj Kosovskoj Mitrovici. Reč je o biračkom mestu 3805B u Osnovnoj školi "Sveti

Sava", 3806B u Srednjoj medicinskoj školi i 3805X u Tehničkoj školi.


Član Centralne izborne komisije (CIK) Kosova Nenad Rikalo rekao je da je CIK na sednici koja je sinoć održana u Prištini doneo odluku da poništi glasanje na tri biračka centra u severnom delu Kosovske Mitrovice.

"Izvršena je primopredaja materijala iz četiri severne opštine i utvrđeno je da u tri biračka centra u Kosovskoj Mitrovici nema uslova za bilo kakvo prebrojavanje. Taj materijal je potpuno neupotrebljiv i CIK je na svojoj sednici održanoj sinoć doneo odluku da poništi i ponovi glasanje u Tehničkoj školi, osnovnoj školi Sveti Sava i Medicinskoj školi", rekao je Rikalo.

Normalan tok prebrojavanja glasova u četiri opštine na severu Kosova je onemogućen incidentima u severnom delu Kosovske Mitrovice, kada su nepoznati i maskirani napadači upali na tri biračcka centra, što je uticalo da se ona pre vremena zatvore.

POVEZANE VESTI

Sreda 06.11.2013. 10:58
"Da li je moguće" ? Na OKUPIRANOM DELU SRBIJE šiptari "poništili" izbore . NIKADA NEĆE PROĆE IZBORI KOJE "RASPISUJU" ŠIPTARI I IZDAJNICI IZ SRBIJE . Dok postoje DSS , DVERI , SRS , OBRAZ , NAŠI ... NA KOSOVU VUČIĆ I ŠIPTARI NEĆE POBEDITI
Sreda 06.11.2013. 18:06
HAHAHAHAH ima da "glasate" sve dok drug pantić ne bude "izabran" !!!! Treba bre da se zna ko je gazda na KiM !!!
Četvrtak 07.11.2013. 08:10
Fini Pantić pokazuje srednji prst...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online