Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 12.11.2013.
12:02
D. Dekić - Vesti A

Branimo Srbiju od sporazuma iz Brisela

Slobodan Samardžić, potpredsednik DSS i šef Poslaničkog kluba te stranke u Skupštini Srbije najavio je da njegova stranka kreće u kampanju za izbore u četiri opštine na severu koje treba da raspiše država Srbija.

Slobodan Samardžić, potpredsednik Demokratske stranke Srbije
 

- Za DSS su lokalni izbori na Kosovu gotovi. Srbi su pokazali da silu ne prihvataju i niskom izlaznošću potvrdili šta za njih znači ta država u koju ih guraju - rekao je Samardžić za "Vesti".
 

Hoće li DSS voditi kampanju protiv kosovskih izbora?
- Nećemo voditi negativnu, već pozitivnu i agitovati za izbore u četiri opštine na severu, gde su uvedene privremene uprave. Te izbore treba da raspiše predsednik Skupštine Srbije.
 

Lovci u mutnom

Kako komentarišete zahteve nekih stranaka za promenu Ustava Srbije?
- Ustav predstavlja odbranu Srbije i njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta, a svako od političkih aktera koga sadašnja teritorijalnost žulja zalaže se za promenu. Njih je lako prepoznati, jer su više za EU nego za sopstvenu državu. Takvima Ustav Srbije smeta i love u mutnom u prilog nezavisnosti jednog dela državne teritorije.

Vlast je optužila DSS za nerede na severu Kosova tokom izbornog dana?
- Našu stranku su proglasili podstrekačem i to politikom "držite lopova". Mi posedujemo činjenice da su ljudi koje je vlast u Srbiji podržavala izazivali incidente tokom glasanja, a nama stiže pretnja da će nas kažnjavati za nasilje.

Da li DSS ima odgovor na te optužbe?
- To će morati da rešava anketni odbor u Skupštini Srbije i sud. Mi već pred Ustavnim sudom štitimo Srbiju od Briselskog sporazuma, a ako sistem ne može da odbrani državu, onda je ona nepravna i s dominacijom moćnika kao u komunističkom i drugim autokratskim režimima.

Na koji način ćete zaštiti Marka Jakšića, poslanika DSS koji je označen kao glavni organizator nereda?
- Nemamo fizička sredstva, ali imamo pravna i institucije. Zahtevaćemo da se ispita istina o događajima i to je najbolja odbrana. Na stranu Marka Jakšića stala je i Demokratska stranka, ne što brani njega lično, već princip slobode mišljenja i političkog delovanja.

POVEZANE VESTI

Utorak 12.11.2013. 12:26
http://www.vesti-online.com/profil/21051/tanasko/blog/580/quotsrbiquot-iz-centralne-srbije
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online