Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Ponedeljak 18.11.2013.
14:32
Beta A

Ivanović: Pantić je manipulator

Kandidat Građanske inicijative SDP za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice Oliver Ivanović odbacio je optužbe protivkandidata Krstimira Pantića i nazvao ga "manipulatorom".

Oliver Ivanović bi i sa Pantićem, ako nema druge
 

Ivanović je odbacio tvrdnje Pantića da se sa OEBS-om dogovorio da prebrojavanje glasova iz Kosovske Mitrovice izmesti u Prištinu, kao i da ima dogovor sa albanskim kandidatim o podršci u drugom krugu izbora 1. decembra.

"Nisam video nikoga iz OEBS osim njihovih lokalnih predstavnika u Mitrovici i to zato što su oni jedini bili zaduženi za prihvatanje i slanje glasačkog materijala", rekao je Ivanović i naveo da su iste kontakte imali i iz Građanske inicijative "Srpska" čiji je Pantić kandidat.

Prema njegovim rečima, i SDP je bio protiv odluke OEBS da se glasovi iz severne Kosovske Mitrovice broje u centru u Kosovu Polju, ali da to nije mogao da spreči. On je dodao da o tome svedoče i zahtevi koji su upućeni na više adresa, a u kojima se traži da se glasovi broje u opštinskojj izbornoj komisiji i naveo da je odluka CIK-a, na insistiranje OEBS, bila štetna i izazvala nepotrebne sumnje.

Pantić je danas rekao da ne može da prizna rezultate jučerašnjih izbora iako vodi u trci za gradonačelnika jer je glasački materijal odnet ka Kosovu Polju i bio je satima bez kontrole. Uz to, Pantić je kazao da Ivanović ima dogovor sa albanskim kandidatima da ga podrže u drugom krugu.

Ivanović je odbacio i te tvrdnje i naveo da se sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije i liderom SNS složio da u Kosovskoj Mitrovici na vlasti "mora biti srpska koalicija".

"Ako to Pantić (funkcioner SNS) neće, onda idemo na nove izbore. Naša prva ponuda će ići 'Srpskoj' da sa njima pravimo koaliciju", naveo je Ivanović i dodao da je u trenutnoj situaciji najbolje rešenje da većinu čine srpske stranke.

Prema njegovim rečima, vlasti su vršile velike pritiske na radnike opštinskih službi i preduzeća, kao i građane Kosovske Mitrovice da glasaju za "Srpsku", ali nisu uspeli da dobiju "ništa više od drugog kruga" koji će biti održan 1. decembra.

Prema njegovim rečima, mnogo građana je glasalo juče jer je naterano na birališta.

"Sledeći put nema izgovora, nema kandidata Albanca kao navodne pretnje. Sada treba pustiti građane da se odluče između dva Srbina ko je bolji predstavnik lokalne zajednice. Mi velikih političkih razlika nemamo, osim što mi možemo, a oni ne da ostvare ono što je građanima potrebno", rekao je Ivanović.

U severnoj Kosovskoj Mitrovici juče su u tri biračka centra ponovljeni lokalni izbori na koje je izašlo oko 22 odsto birača od oko 23.000 njih sa pravom glasa. U drugi krug ušli su kandidat Građanske inicijative "Srpska" Krstimir Pantić i Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović. Drugi krug je 1. decembra.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 18.11.2013. 14:51
u mitrovici je sve normalno : dva vola se nadmecu ko ce biti glavni vo na tacijevom meniju ...
Ponedeljak 18.11.2013. 15:19
Zbog mira u kuci stranci su eliminisali siptara a ostavili ova dva srpska kandidata da se dokazu. Oliver je bio u institucijama Kosova i zna dobro siptarske uslove tako da mu nece biti tesko da se uklopi, dok Pantic ima vremena do decembra da se dokaze i obeca vise nego Oliver.
Ponedeljak 18.11.2013. 15:32
Ивановић-Пантић, свађа између њих је ко расправа између курве и проституке која је невинија!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online