Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 19.11.2013.
10:05
rts.rs A

Vulin: Najvažnije da će Srbin biti gradonačelnik Mitrovice

Vlada Srbije izgubila je najveći strah kada je Kosovska Mitrovica u pitanju - da će gradonačelnik biti neko koga građani Mitrovice ne žele, rekao je ministar bez portfelja zadužen za Kosmet Aleksandar Vulin gostujući u dnevniku Radio televizije Srbije.

Mitrovicom neće vladati Albanac, to je najvažnije: Aleksandar Vulin, minstar bez portfelje
 

"Najvažnije je da će Srbi u Kosovskoj Mitrovici sarađivati. Ne mogu da zamislim da albanske partije imaju vlast u Mitrovici", naveo je Vulin. Vulin je ocenio da je Kosovska Mitrovica u nedelju bila "najmirniji grad u Evropi", jer su tako građani tog grada odlučili.

Očekujem prepreke Prištine

Ministar za KiM očekuje da se kampanja za naredni krug nastavi onako kako je do sada vođena, kao i da se odmah posle izbora formira Zajednica srpskih opština.

"Očekujem prepreke od strane Prištine i to neprekidno, da će pokušati da favorizuje pojedine srpske liste, da će nam zabranjivati posete i očekujem da će se boriti da Srbi ne izađu u drugi krug izbora", rekao je Vulin i naglasivši da će on dati sve od sebe da građani ponovo izađu na glasanje.

"U takvom miru, OEBS odlučuje da se glasovi odnose u Kosovo Polje i tamo broje", rekao je Vulin, navodeći da treba sačekati objašnjenje zbog čega je bilo neophodno nositi vreće i glasačke kutije u Kosovo Polje.

"Mi Srbi ne možemo da dozvolimo grešku, vaga se svaka reč. Hajde da sačekamo kompletne informacije", rekao je Vulin i zahvalio se građanima što su izašli na ponovljene izbore.

Prema njegovim rečima, građani su poslušali svoju vladu i poslali poruku evropskoj zajednici da autoritet Vlade Republike Srbije ne sme biti potcenjen. Ministar za KiM rekao je da su mu sve srpske liste drage, ali da mu je najdraža ona iza koje stoji Vlada Republike Srbije. Međutim, čestitao je svima na rezultatima i istakao je da je najvažnije da Srbi međusobno sarađuju.

"Čestitam građanima što su izabrali ovako kako su izabrali, što su nas poslušali, izašli na izbore i odlučili za svoju sudbinu. Naravno, želimo da opet izađu u što većem broju, neka izaberu kako hoće da izaberu", kaže Vulin.

Pročitajte još:

* Pantić ide dalje, sumnja u rezultate

Komentarišući priče o pritiscima na Srbe s Kosova, Vulin je rekao da takvih pritisaka nije bilo i upitao je zašto to niko nije pomenuo onda kada su Srbe vređali i omaložavali na prošlim izborima, pre dve nedelje.

"Sada su ljudi izašli na izbore, jer pljuvačke i mržnje nije bilo na ulicama. Tako je rešeno. Mi nemamo policiju, nemamo vojsku, jedino što smo mogli da uradimo je da pozovemo ljude da se organizuju i slobodno izađu na glasanje u što većem broju", istakao je Vulin.

POVEZANE VESTI

Utorak 19.11.2013. 10:13
То није Србин, да се разумемо. Тај који ће послушно извршавати наређења свог шефа шиптара а са друге стране глумити да је Србин да би му Срби веровали није Србин него ИЗДАЈНИК. Боље би било да је шиптар па би Срби знали у старту. Овако се стално морају подјсећати: ПОТУРИЦА ГОРИ ОД ТУРЧИНА. Србин је нешто сасвим друго што су многи као Вулин већ давно заборавили.
Utorak 19.11.2013. 12:35
kao kad bi neko sazidao zgradu a ja mu je otmem i ostavim ga u podrumu sa titulom predsednika kucnog saveta.
Utorak 19.11.2013. 10:43
pogrešio si u proračunu rokeru..,ne Srbin nego poturica
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online