Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 24.11.2013.
08:27 >> 14:12h
RTS, Vestionline A

"Pljuvanje" pred izbore na Voždovcu

Pred svake izbore, krenu optužbe suparničkih tabora. Zašto bi lokalni, opštinski izbori bili izuzetak?! Tako je već neko vreme na Voždovcu, gde će izbori biti održani 15. decembra. "Rogove su ukrstile" Srpska napredna i Demokratska stranka. Dok DS ocenjuje da je SNS u svemu ''omanuo'', naprednjaci pozivaju demokrate da dođu na Voždovac i vide kako se, uprkos malom budžetu "mnogo toga može uraditi".

"Pljušte" optužbe SNS-a i DS-a
 

- Srpska napredna stranka nije ništa uradila na Voždovcu tokom četvorogodišnjeg manata. Nije ispunjeno nijedno predizborno obećanje. Celokupna kampanja Srpske napredne stranke (SNS) bazirana je na lažima i uvredama, saopštili su danas iz Demokratske stranke (DS), kažu u DS-u.

"Tvrdnja potpredsednice SNS Zorane Mihjalović da je DS sve što je dotakla opljačkala je dokaz politike koja njenim liderima Aleksandaru Vučiću i Tomislavu Nikoliću jedina išla od ruke i pre nego što su osnovali SNS", navodi se u saopštenju i dodaje da, pošto SNS zna da je "nemoguće sakriti da svakog dana zadužuju zemlju za 11 miliona evra, jedino što mogu je da se okrenu priručniku za blaćenje koji im je napisao Vojislav Šešelj".

Borislav Stefanović je dodao da su naprednjaci, na žalost građana, u svemu omanuli na Voždovcu, kao i da su se bavili pretežno zloupotrebama budžetskih sredstava.

- Bavili su se isključivo stranačkim zapošljavanjem. Bavili su se prosipanjem novca koji je grad opredelio za opštinu Voždovac i u opštini Voždovac tim sredstvima ništa, apsolutno ništa nisu uradili da poboljšaju život i rad građana, rekao je Stefanović.

Iz SNS-a stiže odgovor i kontraoptužba na račun bivšeg gradonačelnika Dragana Đilasa.

- Gradska opština Voždovac je vodila politiku pošteno, korektno sa projektima koji su mogli da se obave sa 13 i po miliona dinara. Dok je sa druge strane, ponavljam, Đilas preko svojih preduzeća, čiji je osnivač grad Beograd, bahato trošio milione evra, kaže Zoran Babić.

Dragan Đilas na pijaci

Naprednjaci podsećaju da su u ovoj opštini obnovili petnaestak škola, otvorili novu u Pinosavi, izgradili igrališta i sportsku salu u Ripnju. Najavljuju da će sve škole na Voždovcu do kraja godine dobiti video nadzor.

Dragan Đilas je tokom kampanje za lokalne izbore u opštini Voždovac posetio Dušanovačku pijacu i razgovarao s građanima.

"Prethodnih pet godina na Voždovcu je rađeno na isti način kao i u drugim  beogradskim opštinama. Rezultat tog rada su 33 kilometra nove kanalizacije u  podavalskim mestima i više od 1.200 porodica koje su se na nju prijavile, uz vrednost investicija preko osam miliona evra", rekao je Đilas i dodao da je u opštini Voždovac asfaltirano 85 kilometara ulica i puteva što je, kako je ocenio, više nego što je u ovoj godini Vlada Srbije napravila bilo gde u Srbiji.

POVEZANE VESTI

Nedelja 24.11.2013. 14:00
Poštovani naprednjaci, video nadzor u školama je jos Đilas postavio u prvom mandatu, stoga bi bilo dobro da prestanete sa lažima, jer je građanima i te kako dosta vaših praznih priča.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online