Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Utorak 03.12.2013.
13:36
D. Dekić - Vesti A

Dijaspora satima čekala Dragicu

Američku humanitarnu turneju Dragice Nikolić, supruge predsednika Srbije, obeležio je novi gaf u Las Vegasu. Tamošnja srpska dijaspora platila je 30 dolara po osobi da vidi prvu srpsku damu, a na njen dolazak čekali su gotovo dva i po sata.

Humanitarna misija: Dragica Nikolić

Početak programa koji je trebalo da se završi večerom u sali Crkve Svetog Simeona Mirotočivog bio je zakazan za 18 sati, a deca srpskih iseljenika su u čast gospođe Nikolić pripremila recital i folklor. Tokom podužeg iščekivanja, među prisutnima se šuškalo da ona ne želi da ulazi u polupraznu salu sa 20-ak ljudi, a pošto se nije pojavila ni u 20 sati, roditelji su mališane odveli kućama.

Do dolaska prve dame u 20.30 emitovan je film o stanju u srpskim bolnicama za čija porodilišta gospođa Nikolić skuplja novac. Neki od naših ljudi u dijaspori nisu mogli da ne primete glasno da je prva dama "poskupela" za 10 dolara u odnosu na nedavno organizovanu sličnu humanitarnu večeru u srpskoj pravoslavnoj crkvi Sveti Stevan u Alhambri u Los Anđelesu, gde je trebalo izdvojiti 20 dolara.


Poslednji događaji novi su u nizu mini skandala koji su u drugi plan bacili humanitarni karakter Fondacije. Tako je početkom leta u javnosti odjeknula vest da je Dragica Nikolić sedište svoje organizacije iz Predsedništva Srbije preselila u privatni stan u Novom Beogradu u kojem su Nikolići živeli do preseljenja u rezidenciju na Dedinju. Potom je odjeknulo i da je Fondacija porodično udruženje jer je prva dama imenovala obe snaje, Milicu i Milenu, za članice Upravnog odbora.


U žiži javnosti supruga šefa države se obrela i prethodnih dana kad se čulo da se njena mlađana savetnica Iva Žikić, iako je odbranila master rad na temu PR produkcije u operi, upisala na prestižnu Diplomatsku akademiju Ministarstva spoljnih poslova.

Odgovor na čekanju

Saradnica prve dame Iva Žikić nam je juče, u pokušaju da saznamo zašto je Dragica Nikolić kasnila i da li je čula da su roditelji posle dva sata čekanja na njen dolazak odveli decu kući, odgovorila da im se obratimo mejlom. Kako je rekla, odgovor ne možemo da dobijemo istog dana jer u Fondaciji "imaju mnogo važnijih i ozbiljnijih poslova od bavljenja medijima".


Dolarske pozivnice

U Las Vegasu, prema nekim procenama, živi gotovo 6.000 Srba. Iako je dolazak prve dame Srbije u "grad poroka" pratila pompezna višednevna najava i odaslano 600 pozivnica, odazvalo se tek njih 50-ak. Na pozivnici je bila istaknuta cena od 30 dolara i predlog o davanju donacija u iznosima od 100, pa do 1.000 i 5.000 dolara. U Arizoni je poziv za večeru sa gospođom Nikolić koštao 50 dolara, a trošak za trpezu pokrio je, kako se čulo, kamenorezac Rade Bosiljčić, poreklom iz Ivanjice.

Utorak 03.12.2013. 13:47
DA LI JE SVE OVO NORMALNO ? KOGA ova gospođa predstavlja ? Misli BANDA IZDAJNIČKA DA PRODA MUDA ZA BUBREGE DIJASPORI . SRAM IH BILO .
Utorak 03.12.2013. 15:35
˝vidjela žaba da se konj kuje, pa i ona digla nogu...˝ :))))
Utorak 03.12.2013. 15:40
Sad mi je jasno za cega predsednik prodade narod! Da mu zapad od babe napravi devojku... Ali bas ne stoji joj... Malo je preterala.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online