Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 06.12.2013.
18:20
Beta A

LDP: Zabrana zapošljavanja da važi i za direktore

Poslanik opzocione Liberalno demokratske partije (LDP) Bojan Đurić izjavio je danas da je podneo amandman kojim traži da izuzeće od zabrane i ograničavanja zapošljavanja u javnom sektoru ne važi za direktore javnih službi.

Đurić je novinarima u Skupštini Srbije kazao da je očigledno da je prekršen Zakon o javnim preduzećima, da nisu izabrani direktori i da se kroz predložena zakonska rešenja traži da se imenuje stotine direktora i da se sa njima zaključi ugovor o radu.

Potpuno pogrešan koncept: Bojan Đurić

"Ne verujem da će nekoga ko treba da ode na operaciju, kad ne bude bilo hirirga u nekoj bolnici, moći da pošalju u Narodnu Skupštinu ili u Agenciju za borbu protiv korupcije. Ne može se sekirom reformisati državna uprava ili u javnim službama na dve godine zaključati vrata, a istovremeno zapošljavati na mala vrata partijska
vojska", istakao je on.

Đurić misli da je potrebno uraditi analizu svakog segmenta uprave i da najmanje ograničenje treba da bude tamo gde su zdravstvo, prosvete i neke druge vrsta javnih službi.

"Ovo je potpuno pogrešan koncept. Dozvoljavate dodatno zapošljavanje u administraciji, a istrovremeno zabranjujete tamo gde jedino može da se ostvari neki razvoj i tamo gde je reč o ljudima i službama od kojih građanima direktno zavise svaki dan", naglasio je on.

Đurić ističe da će najveći problem biti to što će izaći generacije studenata medicine i fakulteta koji su vezani za prosvetu, a koji dve godine ni foraalno neće imati mogućnost da konkurišu na mesto u državnim institucijama.

"Ovo što radi Vlada sa ovakvim konceptom zatvaranja javnih službi potvrđuje da ovde niko ne ceni znanje", kazao je on i dodao da ne veruje da će novozaposleni u Fondu PIO, Nacionalnoj službi za zapošljavanje, ali ni u Skupštini promeniti Srbiju.

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Srbije Zoran Babić izjavio je danas da zabrana zapošljavanja u javnom sektoru u naredne dve godine neće oštetiti nijedan segment državne uprave, a građani će dobiti
kvalitetniju uslugu.

"Ovim predlogom zakona stavlja se moratorijum na zapošljavanje u 2014. i 2015. Na taj način se amortizuje i zaustavlja trend koji je decenijama omogućavao zapošljavanje po partijskoj, prijateljskoj ili rođačkoj liniji", kazao je on novinarima u Skupštini Srbije.

POVEZANE VESTI

Petak 06.12.2013. 19:23
Kod nas je verovatno pocelo stvaranje nove stranke od strane zap sluzbi, posto mora da ostanu ovde i da ponude indiferentnom narodu nesta, posto narod uskoro nece vise da veruju niti Vuci, kao niti Tadiji. A ne mogu da pokradu ipak toliko glasova.
Petak 06.12.2013. 23:38
Je li to onaj Djuric sto je bio pre neke Godine u Prishtin na Proslavi Albanije,sa malom Zastavom i sa siftarskim Kacketom!Srbijo koga tvoji Gradjani placaju!!??
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online