Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 13.12.2013.
18:45
Beta A

Prvi počasni građanin Čačka je....

Odbornici čačanske Skupštine odlučili su, glasovima vladajućih partija, da zvanje prvog počasnog građanina Čačka dobije predsednik Srbije Tomislav Nikolić. U nastavku pročitajte obrazloženje čime je Nikolić zaslužio ovo imenovanje...

"Svojim stavom, pre svega odricanjem od partijske pripadnosti, dokazao da je predsednik svih građana i da su sve njegove aktivnosti usmerene na dobrobit svih građana Srbije"
 

U obrazloženju Gradske komisije za obeležavanja praznika i dodelu priznanja koja je predložila Nikolića za počasnog građanina navodi se da je on "svojim stavom, pre svega odricanjem od partijske pripadnosti, dokazao da je predsednik svih građana i da su sve njegove aktivnosti usmerene na dobrobit svih građana Srbije".

"Takođe je i svojim konkretnim radom u razvoju infrastrukture, privrede i svih ostalih segmenata društvenog života dao značajan doprinos razvoju Srbije, a posebno završetku radova na Koridoru 11, početku radova na Moravskom koridoru kao vezi sa Koridorom 10, privođenju dela vojnog aerodroma u Lađevcima civilnim potrebama, izgradnji Kargo centra na teritoriji Čačka", navodi se u obrazloženju Komisije.

Ko je glasao "za" a ko "protiv"

Za taj predlog Komisije, čiji je predsednik gradonačelnik Vojislav Ilić (Nova Srbija), glasali su odbornici vladajućih stranka, NS, Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Demokratska stranka Srbije i Ujedinjeni regioni Srbije, dok su opozicioni odbornici Demokratke stranke, Dveri i Liberalno demokratske partije bili protiv.

U obrazloženju se navodi da će zahvaljujući Nikolićevom angažovanju Čačak dobiti novo porodilište a kaže se i da je protiv svih pokušaja u svetu da Srbija nepravedno bude optužena kao krivac za Prvi svetski rat.

U višečasovnoj raspravi, opozicioni odbornici, među kojima su se isticali odbornici Dveri, isticali su da je zvanje počasnog građanina koje se dodeljuje prvi put politička odluka, da Nikolić nema nikakve zasluge za Čačak, ni poreklom, ni biografijom niti
drugim aktrivnostima.

Šef odborničke grupe Dveri Boško Obradović rekao je na Skupstini da je dodela zvanja počasnog građanina Nikoliću "sramota za Čačak".

Zvanje počasnog građanina biće dodeljeno Nikoliću na proslavi Dana Čačka 18. decembra.

POVEZANE VESTI

Petak 13.12.2013. 19:28
A hoće li i tamo sad da peče rakiju i diže crkvu?!
Petak 13.12.2013. 22:07
Stvarno, cime je to Tomislav zaduzio toliko Cacak i samu Srbiju? U istoj skupstini su mnogo puta govorili Srdja Trifkovic i ostali intelektualni giganti i provereni rodoljubi ali je izgleda jedino Toma po meri prosecnog profila odbornika grada Cacka. Dzovanijada obicna
Subota 14.12.2013. 07:59
Uvlače se, trenutno vetar tako duva...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online