Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Subota 14.12.2013.
14:03
Beta A

Dačić: Voleo bih da vidite kako je meni

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija treba da postane članica Evropske unije (EU) zbog toga što je to njen ekonomski interes i poručio da bi zbog velikih pritisaka voleo da svi građani Srbije imaju priliku da vide kako izgledaju briselski pregovori.

"Voleo bih da svi mogu da vide kako to u stavri izgleda i siguran sam da više niko ne bi imao primedbi kako vodimo pregovore", kazao je Dačić obraćajući se građanima Boljevca na skupu u njihovom Domu kulture.

Ivica Dačić i Ketrin Ešton

On je rekao da su međunarodne okolnosti takve da Kosovo ima veliku podršku i da dobija i novčana sredstva.

"Teško je reći da će se Priština vratiti Beogradu", rekao je Dačić.

On je poručio da je srpska delegacija izložena velikim pritiscima i da su u pitanju odluke od nacionalnog interesa.

"Srbija mora da uđe u EU vodeći računa o nacionalnim interesima i razvijajući ekonomiju", rekao je Dačić.

On je politiku koju Srbija treba da vodi u međunarodnim odnosima opisao kao "ples po žici", jer Srbija ima strateški interes da postane članica EU, a svesna je i toga da su joj Rusija i Kina veliki prijatelji i da su je uvek podržavali.

Dačić je poručio da "Srbija treba da počne da dobija bitke, a ne da ih vodi kako bi ih gubila" i podsetio na Tolstojevu rečenicu da "bitku dobija samo onaj ko je čvrsto rešio da je dobije".

"Srbiji nisu potrebne bajke ni bensedini, potrebno je da rešavamo probleme", rekao je Dačić i dodao da je "vreme crtanih filmova pred laku noć prošlo da se zbog toga i nalazimo tu gde smo sad".

"Da mi je neko 1990-tih godina rekao da će Bugarska pre Srbije da uđe u EU, ja bih mu rekao da je lud", kazao je Dačić i ukazao da su Srbiju skoro svi susedi pretekli u evropskim integracijama, a da će uskoro i Albanija.

POVEZANE VESTI

Subota 14.12.2013. 14:12
"Srbija mora da uđe u EU vodeći računa o nacionalnim interesima i razvijajući ekonomiju", rekao je Dačić. Bas obrnuto, Srbija ne mora da udje u EU - to je ideja i proizvod ne kompetentnih politickih i ekonomskih umova. Srbija bi u tom slucaju van EU bila sigurnosno ostrvo oaza u sred bare krokodila i nedostupna za prozdiranje.
Subota 14.12.2013. 14:20
kad shvatis da je nemackoj vazno samo slaba srbija na balkanu onda ce ti sve biti jasno oni zapad ali prvenstveno nemacka hoce srbiju na kolenima koja kleci i moli svima ce prvo pomoci da stanu na noge a nas ce dalje da uslovljavaju sa kosovom dok na sve ne pristanemo i ne ostavimo srbe na kosovu same bez ikakve zastite ipomoci gde ce oni morati da mole siptare za koru hleba ili ce morati svi da se kolektivno sele i sve ostave siptarima jer zivot na kosovu po njihovim pravilima nije moguc jer to nece biti zivot vec ponizavanje sta rade siptari u srbiji policija nesme da udje u siptarsko selo sad treba eu usloviti ili prekid pregovora i nista od eu ili da ti siptari negde popuste
Subota 14.12.2013. 14:46
Kako je tebi? A Kako je narodu, pitaš li se???!!! A ja bih volio da ti znaš kako je narodu, mamicu ti. Pun si para ko brod, djeca su ti za praunučiće obezbjeđena, a narod? Fuj, licemjeri - političar je najgori soj čovjeka!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online