Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
21
Nedelja 15.12.2013.
14:03
Srna A

''Negativna odluka EU bila bi velika nepravda''

Premijer Srbije Ivica Dačić očekuje pozitivnu odluku iz Brisela o otpočinjanju pregovora Srbije i EU, ističući da bi u suprotnom to predstavljalo veliku nepravdu za Beograd.

Dačić je rekao novinarima u Lazarevcu da bi drugačije rešenje negativno uticalo na kompletan briselski proces i provođenje Briselskog sporazuma Beograda i Prištine.

Potrebne su nam dobre vesti: Ivica Dačić

Premijer Srbije očekuje da odluka o nastavku evrointegracija "bude veoma jasna i pozitivna". Napominjući da u utorak, 17. decembra, Komitet EU za opšte poslove treba da donese pregovarački okvir i predloži datum za održavanje prve međuvladine konferencije o otpočinjanju pregovora Srbije i EU, Dačić je rekao da očekuje da će odluka biti pozitivna i da će je do kraja naredne sedmice potvrditi i Evropski savet.

"Potrebne su dobre vesti, jer samo dobre vesti mogu da vuku napred", rekao je Dačić i dodao da radne grupe Beograda i Prištine na ekspertskom nivou razgovaraju o problemima pravosuđa, o čemu nije postignut dogovor u zadnjoj rundi dijaloga u Briselu.

Dačić je naveo da je predviđeno da radne grupe pokušaju da nađu neki dogovor tokom dana, a najkasnije sutra, kada je poslednji dan kada visoki predstavnik EU Ketrin Ešton treba da pripremi izveštaj za Komitet EU za opšte poslove.

"Nadam se da će doći do približavanja stavova iako nije realno očekivati da će se dogovoriti o svemu", rekao je Dačić i napomenuo da tokom poslednje runde dijaloga predstavnici Srbije nisu odbili predlog EU o pravosuđu, već je to učinila Priština.

On kaže da Beograd ne može biti odgovoran za to i da je spreman da traga za rešenjima.

POVEZANE VESTI

Nedelja 15.12.2013. 14:26
Ma šta nam kažeš! A kada je to Dačiću EU i NATO ikada bio to, "pravedan", naročito prema Srbiji i Srbima??????
Nedelja 15.12.2013. 14:44
ne mogu da opisem recima kolko mi je ovaj izdajnik odvratan skoro je bilo dvesta godina od smrti hajduk veljka...izdajnici nisu odali pocast ovom srbskom junaku da se ne bi zamerili turcima koji su na tlacili,i jos vise nasim poturicama.izdajnici iz gradske vlade u negotinu su cak sklonili spomenik ovom junaku koji je dao svoj zivot za srbiju braneci je. zabranjeno je da se slave i velicaju srbske pobede i njeni junaci!
Nedelja 15.12.2013. 20:38
Ajdeeeeeeeee ma šta mi reče...jebala vas EU tvorci tri najveće genocidne tvorevine na svetu USA,KANADA,AUSTRALIJA....marš breeeeeeeeeeeeeee.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online