Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 09.01.2014.
12:52
Beta A

DS: Vučić obećava milijarde uoči odluke o izborima

Demokratska stranka (DS) saopštila je da je predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić obećao tri milijarde evra investicija u projekat "Beograd na vodi" uoči odluke predsedništva naprednjaka o raspisivanju vanrednih izbora.

Videpremijer Vlade i lider SNS-a Aleksandar Vučić
 

DS je u saopštenju podsetio na 10 obećanja iz programa SNS za promene, uz komentar da nijedno od tih obećanja nije ispunjeno.

"Obećali 100 milijardi evra, a zatim 10 milijardi evra investicija svake godine - za godinu i po dana investicije nisu dostigle ni milijardu evra", navela je stranka Dragana Đilasa.

DS je naveo da je studija izvodljivosti za kanal od Dunava do Egejskog mora državna tajna, a da Makedonija i Grčka nisu zainteresovane za taj projekat.

"Smanjenje nezaposlenosti za devet procenata - u poslednjih godinu dana nezaposlenost povećana za jedan odsto, a Vlada budžetom za 2014. godinu sprema otpuštanje još 60.000 radnika", naveo je DS.

DS je podsetio i na obećanje da neće biti partijskog zapošljavanja i naveo da su svi državni sekretari i direktori javnih preduzeća, agencija, domova zdravlja, ustanova kulture na republičkom i lokalnom nivou "birani isključivo po partijskom ključu", kao i da je zaposleno više od 15.000 stranačkih aktivista.

"Odgovorno upravljanje javnim dugom kako bi se sprečilo nekontrolisano zaduživanje - Vlada građane zadužuje 11 miliona evra po danu, prvi u Evropi po povećanju javnog duga u poslednjih godinu i po dana", naveo je DS.

Nestašica lekova, nezaposlenost i afera aflatoksin

DS je istakao da nije ostvareno ni obećanje SNS o čuvanju zdravlja stanovništva i ukazao na nestašice lekova i medicinskih sredstava, liste čekanja, aferu "aflatoksin", kao i da je "dve godine za redom Srbija najgora u Evropi po zdravstvenoj zaštiti".

"Smanjenje PDV na osnovne prehrambene proizvode: hleb, mleko, ulje, brašno - PDV na osnovne životne namirnice je povećan. Budžet za poljoprivredu biće pet odsto ukupnog budžeta, a posle svake godine veći za jedan odsto - budžet za poljoprivredu u 2012. godini koji je pripremila prethodna Vlada iznosio 5,1 odsto, u 2013. godini 4,4 odsto, a u 2014. godini 4,1 odsto ukupnog budžeta", naveo je DS.

DS je podsetio i na obećane niže troškove kućnog budžeta za pet do 10 odsto za energiju, a kućni budžet zapravo je opterećen za 11 odsto više za struju, 6,4 odsto više za gas i dodatno će ove godine poskupeti grejanje i komunalne usluge zbog povećanja PDV-a sa 8 na 10 odsto.

"Za četiri godine smanjiće nezaposlenost za devet odsto izgradnjom termoelektrana - nije započeta izgradnja nijedne nove termoelektrane, novi blok u Kostolcu potpisala prethodna Vlada, broj nezaposlenih je povećan, a budžetom je predviđeno otpuštanje još 60.000 ljudi", naveo je DS.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 09.01.2014. 16:40
Već je bilo obećanja o miljardama za investicije, samo da oni ( SNS ) dodju na vlast ! Da se ne radi slučajno o istim miljardama, ili su neke druge u pitanju ???
Četvrtak 09.01.2014. 16:24
Ne znam ko je dovoljno glup, da oprostite na izrazu, koji veruje ovakvim predizbornim obećanjima, pogotovo kad nisu prvi put data, a znamo da ni jedno od njih do sada nije ispunjeno
Petak 10.01.2014. 09:13
Dolaze pričevi-šeici na belim konjima, pardon, kamilama...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online