Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 22.01.2014.
22:44
Beta A

Ružić: Neću podneti ostavku zbog izjave o Đuriću

Ministar bez portfelja zadužen u Vladi Srbije za evropske integracije, i predsednik Izvršnog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) Branko Ružić rekao je danas da neće podneti ostavku u Vladi zbog svoje izjave o uhapšenom biznismenu Draganu Đuriću koja je, kako je naveo, "spinovana".

"Ono što sigurno znam to je da ostavku neću podneti. Ono što je moguće je pokretanje postupka opoziva ministra", kazao je Ružić za Radio-televiziju Vojvodine i istakao da nije rekao da je Đurić nevin, nego da je uveren da će dokazati svoju nevinost.

Mediji su ''spinovali'' moju izjavu: Branko Ružić

Upitan da li će prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić koga je razljutila Ružićeva izjava o Đuriću, tražiti od premijera i lidera SPS Ivice Dačića da Ružića zameni na ministarskom mestu ako ne bude vanrednih izbora, Ružić je kazao da to ne zna.

Na pitanje da li je Dačić zabranio kritikovanje Vučića, Ružić je rekao da ne želi da se bavi takvim spekulacijama i istakao da SPS, kao korektan koalicioni partner SNS, afirmiše ono što rade i Dačić i Vučić u borbi protiv organizovanog kiminala i korupcije. On je naveo da su odnosi Dačića i Vučića odlični.

"Duboko podržavam ono što radi Vlada na čelu sa Ivicom Dačić, uz pomoć Vučića kao predsednika najjače partije. Želim da nastavim da radim na tom planu", rekao je Ružić.

On je naveo da je u izjavi o Đuriću, vlasniku firme Zekstra i predsedniku Fudbalskog kluba Partizan koji je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u malverzacijama pri privatizaciji Veterinarskog zavoda, izneo lični stav, ali je ukazao da je ta njegova izjava "spinovana".

"Pitanje je bilo vezano za funkcionisanje Fudbalskog kluba i o tome sam govorio. Ta rečenica se izgubila i naravno da je cela ta stvar 'ispinovana'. Nakon toga to je dobilo na jednom zamahu, intenzitetu, učinjena je šteta. Nisam želeo da ta šteta bude proizvedena naročito u ovim danima kada smo očekivali međuvladinu konferenciju
(EU-Srbija)", kazao je Ružić.

On je naveo da je Đurić njegov prijatelj i da bi voleo da svi oni političari koji sada pričaju o uspešnim poslovnim ljudima, tajkunima i biznismenima, izađu javno i kažu da li oni njih poznaju ili ih ne poznaju, i da li su bili u nekim odnosima.

"Voleo bih da pravosudni organi utvrde ko je to finasirao i koga u prethodnih pet, 10, 15 godina i da vidimo da li će se tu naći moje ime", rekao je Ružić.

Upitan da li SPS razmišlja o prevremenim parlamentarnim izborima, Ružić je rekao da je više puta ponovljeno da SPS ne beži od izbora, ali da nije dobro za građane da izbori budu u ovom trenutku, zbog posla u procesu evropske integracije.

Na pitanje o oceni pedsednika Srbije Tomislava Nikolića o curenju informacija iz MUP o akcijama hapšenja narko-dilera, Ružić je rekao da predsednik Republike, kao i premijer, može da iznese svoj stav.

"Ne vidim to kao inicijalnu kapislu za neke izbore. Postoje nadležni organi koji time treba da se bave", naveo je Ružić.

POVEZANE VESTI

Sreda 22.01.2014. 23:10
Немој, немој,,,,, куд сад да бежиш, кад ће ускоро крај!
Četvrtak 23.01.2014. 00:32
Друга велика странка служи као регулатор политике Србије, а њена унутрашња жаришта (Космет, Војводина и Рашка област) као други степен регулације спољне политике. Свака политичка одлука има своју цену, те се често попуштањем у спољној политици плаћа потреба за већом слободом унутрашње политике, чему присуствујемо данас. Подобни властодршци остају на том месту све док их западни фактор не исцеди и политички не потроши. Тада на прво њихово „не“, сва страна помоћ одлази опозиционом кандидату који је спремнији за велико „да“. И тако изнова и изнова.
Četvrtak 23.01.2014. 02:41
Ma gde da podneseš ostavku Bubuleja kad će za vas na vlasti upravo najlepše da bude, sad će da se loče i ždere i munjavaju evri.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online