Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 31.01.2014.
10:06 >> 11:09h
Beta A

Vetar ruši i nosi i po Beogradu

Saobraćaj u Ulici kralja Milana u centru Beograda otežen je pošto je snažan vetar oborio jedan od novogodišnjih ukrasa na kolovoznu traku u pravcu ka Slaviji. Zbog jakog vetra otkačio se i poznati splav „Lukas“, koji je uradio u drugi splav na Savi.


Vetar polomio izlog u centru Beograda

U padu novogodišnje rasvete u Kralja Milana povređenih nije bilo, a mesto u blizini Jugoslovenskog dramskog pozorišta obezbeđuju jedna policijska kola. Saobraćaj se u pravcu Trg Republike odvija bez problema.

Zbog izutetno jakog vetra koji duva u Beogradu otkačio se poznati splav "Lukas" i udario u susedni splav "Plej". Niko nije povređen, a za sada nema podataka o materijalnoj šteti.

U naselju Banjica vetar je na trotoar i kolovoz oborio metalnu ogradu i betonske stubove koji su postavljeni oko jednog gradilišta, što je jutros najviše smetalo pešacima koji su tuda nameravali da prođu.

GSP teško Zrenjaninskim putem

 

Zbog orkanskog vetra i snežnih nanosa kretanje je otežano na nekoliko linija gradskog prevoza na Zrenjaninskom putu. Ovu deonicu održava republičko preduzeće za puteve "Beograd", ali im trenutno pomažu i ekipe JKP "Beograd put" i PKB korporacije iako to nije u njihovoj nadležnosti, jer su smetovi visine i do metar i po.

Otežano je kretanje gradskog prevoza na linijama prema Jabučkom ritu, naselja Vrbovski i Besni Fok, i te deonice od snežnih smetova trenutno održava osam kamiona i četiri specijalne mašine sa raonicima.

 

Na građane se apeluje da do večeras, kada se očekuje i pojava ledene kiše uz olujni vetar, osiguraju sve stvari sa terasa kako ne bi ugrozili sigurnost prolaznika.

 

Takođe, potrebno je ukloniti ledenice koje mogu predstavljati opasnost i posipati so ispred ulaza zgrada, a vozači treba naročitu pažnju da obrate na jačinu vetra i mogućnost pojave "crnog leda", i prilagode brzinu kretanja vremenskim uslovima i stanju kolovoza.

Prema podacima Republičkog hidrometorološkog zavoda, brzina vetra u Beogradu 30 metara u sekundi.

POVEZANE VESTI

Petak 31.01.2014. 13:12
Nesto sto sam Lincoln dozive. Danas oko podne sam izasao u dvoriste da upalim automobil posto sam nedavno nap unit rezervoar obicnim dizelom. Iz par pokusaja to mi je poslao za rukom. Posle par minute progrejavanja poslao sam da izadjem Iz automobila, cim sam otvorio vrata, cvrsto ih drzeci da se ne otmu, vetar me izbacio Iz sedista I pao sam is pod vrata, da napomenem da nisam lagan citavih 99kg. Posto je automobil automatik, poucno je na ovakvom nevremenu menjac staviti na P u protivnom slucaju mogle bi se desti bolje krupne posledice.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online