Četvrtak 16. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 31.01.2014.
11:35
Beta A

GM: Hirurg u bolnici ošamario pacijenta

Radnik preduzeća "Foka" Bojan Vujić (22), pošto se povredio na radnom mestu, otišao je u bolnicu u Gornjem Milanovcu gde je umesto pomoći dobio šamar od dežurnog hirurga Milića Jestrovića, rečeno je danas u policiji.

Pacijenti smirite se, doktori vole "pis"
 

Vujić je u trećoj smeni posle ponoći rasekao prst na mašini i obezbeđenje ga je hitno odvezlo u bolnicu, ali su vrata na glavnom ulazu hirurgije bila zaključana, pa su morali da zvone oko 10 minuta.On je danas novinarima rekao da je rana nenormalno krvarila i da su "najmanje deset munuta zvonili", kao i da se u hodnikui čula galama i vriska.

Prema njegovim rečima, tek kada su zalupali na vrata ženska osoba im je, ne otvarajući, rekla da idu na drugi ulaz.

"Otišli smo na druga vrata gde su bile sestre i tada je niz stepenice sišao doktor koji je vikao: 'Ko lupa na vrata'. Ja sam se krvav javio i kada mi je prišao ošamario me je. To me je šokiralo, posle čega sam ga odgurnuo i tada se umešalo osoblje", ispričao je Vujić.

Iz bolnice je pozvana policija, koja je ubrzo stigla, kao i otac povređenog koji su zahtevali da se kod pacijenta i doktora uradi alko test, ali je policija odbila da to uradi.

Posle razgovora sa policijom povređeni Vujić je obio da mu Jestrović ukaže pomoć i otišao je u hitnu službu, gde mu je isprana rana, zaustavljeno kravranje i previjena ruka sa predlogom da se rasekotina ušije.

Doktor Jestrović priznaje da je ošamario pacijenta i objašnjava zašto je to uradio. "Oni su neprekidno zvonili i lupali što je uznemiravalo ostale bolesnike i ja sam ga ošamario a on mi je uzvratio", kazao je Jestrović.

Direrktor Bolnice dr Miro Lazarević, takođe hirurg, izjavio je da o tom slučaju nije obavešten i da će moći nešto više da kaže kada dobije zvaničnu informaciju.

POVEZANE VESTI

Petak 31.01.2014. 13:01
...udri ga Doktore...našo da te prekine u noćnom rzgovoru sa medenom sekom...
Petak 31.01.2014. 13:34
RADNIK je u nedovoljno civilizovcanoj a jos manje humanizovanoj Srbiji za neke nazalost obrazovane subjekte u post-socijalizmu gradjanin / jedinka nize kategorije, pa se sa "takvima" pragmaticni zanatlije-medicinari ophode na neprihvatljivo arogantan i neljudski nacin. / Da nisam imao vise nego slucajnih prilika da se suocim sa neprhvatljivim ponasanjem LEKARA - koji su verovatno izucili ZANAT, ali ne i takozvanu TRADICIONALNU ETIKU MEDICINSKOG ZANATA, ne bih se usudio da stavljam primedbe. – Izgleda da nije slucaj da se ZDRAVSTVO u nasoj Srbiji nalazi negde na DNU internacionalne lestvice vrednovanja. SRAM VAS BILO LEKARI SRB
Petak 31.01.2014. 13:41
I? kako su reagovali lekarska komora, zaštitnik prava pacijenata i ostali? Dokle god se ne reši pitanje odgovornosti - ostaćemo najgori na svetu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online