Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Petak 07.02.2014.
12:03

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 71
A

Šešelj junior studira pravo i ulazi u politiku

Tokom 11 godina, koliko je njegov otac zatočen u Hagu, Aleksandar Šešelj (21), najstariji sin Jadranke i Vojislava, izrastao je u ozbiljnog mladića.

Odmah na dve liste: Aleksandar Šešelj
 


- Kad je otac otišao u Haški tribunal imao sam deset godina i mnogo toga nisam razumeo. Nije lako odrastati bez oca, ali u porodici smo se dogovorili da taj deo života zadržimo samo za nas. Ni ja ni moji ne podnosimo patetiku. Sa ocem smo se viđali kad su prilike to dozvoljavale, a svakodnevno smo se čuli telefonom. Sve probleme smo rešavali zajedno - priča za "Vesti" Aleksandar, inače student druge godine Pravnog fakulteta. Zahvalan je majci za koju priznaje da joj je bilo najteže.


- Svakidašnji teret nošenja sa našim, najpre dečjim, a kasnije i pubertetskim problemima, bio je na njoj. Bili smo nestašni, koliko i svi klinci tog uzrasta - kaže Aleksandar koji je krenuo očevim stopama, ne samo zbog studiranja prava, već i ulaskom u politiku.


On je, naime, kandidat Srpske radikalne stranke na obe izborne liste - odborničkoj za grad Beograd i poslaničkoj za Skupštinu Srbije.


- Odlučio sam da ne budem samo posmatrač dešavanja u Srbiji. Porodica me je u tome podržala, a čini mi se i članovi SRS-a. Ipak, ne mogu za sebe da kažem da sam političar samo zato što sam postao stranački aktivniji, to bi bilo neozbiljno - kaže Aleksandar. On smatra da je veoma važno da se radikali vrate u skupštinske klupe jer su odgovorni i "nikada nisu i neće da trguju sa državom i narodom".


Priznaje da mu prija kada ljudi hvale njegovog oca, kao i da mu ne smeta poređenje sa njim. Otkriva i da je o političkom životu i previranjima u Srbiji najviše saznao čitajući knjige koje je napisao njegov otac.


U ime svog oca i drugih haških optuženika, Aleksandar Šešelj se zahvalio "Vestima" na pisanju i dostavljanju primeraka našeg lista na njihovu adresu u Hagu.

POVEZANE VESTI

Petak 07.02.2014. 12:37
Cestitam,i zelim mu da probrazi stranku u savremenu radikalnu stranku koja bi bila takmac ovim "demokratskim strankama" znaci da je reformise,jer ako krene striktno ocevim stopama vec unapred je njegovo angazovanje u partiji osudjeno na neuspeh.
Petak 07.02.2014. 16:02
Ziv bio junacki sine!!! Sve ti se pozlatilo u zivotu, pozdravi oca i neka nam pozivi sto duze. Doci ce dan kada ce se on vratiti, samo da zabijemo glogov kolac tamo gde mu je mesto. POZDRAV !!!
Petak 07.02.2014. 17:00
Bravo Momcino svaka Cast i svako Dobro!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online