Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 13.02.2014.
12:48
Beta A

"Moje srce uz SNS, Tadić nema šta novo da ponudi"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pozvao je građane da na izborima 16. marta uzmu sudbinu u svoje ruke i istakao da bi za njega sve osim velike pobede Srpske napredne stranke (SNS) bilo veliko iznenađenje.

Sve osim pobede SNS-a bilo bi veliko iznenađenje: Tomislav Nikolić, predsednik Srbije
 

"Moje srce je uz SNS i zaista bih voleo da ona dobije poverenje i mandat građana da nastavi reforme i pruži im šansu za bolji život", kazao je Nikolić u intervjuu za "Nedeljnik".

Nikolić, koji je do izbora za šefa države bio predsednik SNS-a, istakao je da će ispuniti obećanje da će biti predsednik svih građana i da neće aktivno učestvovati u predizbornoj kampanji. On je ocenio da je glavna tema izbora ekonomija i životni standard građana.

DS i dalje kontroliše mnoge medije

Na pitanje u kakvom stanju se danas nalaze srpski mediji, on je rekao da se nije mnogo toga promenilo.

"I dalje veliku kontrolu nad njima ima DS, i/ili interesne grupe koje su njoj bliske. Međutim, vi i danas imate medije koji fabrikuju vesti protiv SNS-a, protiv državnih organa i svega onoga gde nema DS-a", kazao je Nikolić i dodao da su on i njegovi saradnici svakodnevno na meti tabloida.

"Onaj ko želi da pobedi na ovim izborima, mora da ponudi građanima rešenje kako će živeti bolje. Ljudi više nemaju vremena da čekaju, puni su izneverenih obećanja, izneverenih nada... Tek kad građani osetno budu počeli da žive bolje, moći ćemo da kažemo da smo nešto postigli", kazao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, očigledno da su se protiv potpredsednika vlade i lidera SNS-a Aleksandra Vučića i same stranke podigli mnogi uticajni i moćni ljudi. Nikolić je ocenio da će oni zarad očuvanja onoga što su prethodnih godina stekli, biti pokušati da Srbiju vrate na staro, da ne dozvole pobedu SNS-a i da ponovo uspostave sredinu u kojoj zakon neće biti isti za sve, kao što je bilo do 2012.

Na pitanje s kim će SNS praviti vladu, Nikolić je rekao da ne želi da se meša u postizbornu kombinatoriku.

Upitan šta bivši počasni predsednik Demokratske stranke (DS) Boris Tadić može novo da ponudi Srbiji, on je rekao da ne vidi šta bi novo mogao da ponudi Srbiji, a da ranije nije već nudio. Nikolić je kazao da je teoretski moguće da Tadić, kako se priča po
političkim kuloarima, bude ministar spoljnih poslova u Vučićevoj vladi, ali da je to nezamislivo, jer su njegova i Tadićeva spoljna politika suprotne.

"U njegovo vreme diplomatsko-konzularna predstavništva nisu imala pravu funkciju osim servisa za predsednika i ministra spoljnih poslova u okviru takozvane šatl-diplomatije. Istovremeno se spoljna politika bazirala na četiri stuba, i rekao bih, bila dosta egocentrično-formalna. Spoljna politika koju ja vodim okrenuta je ka
nastavljanju prijateljstava i otvaranju prijateljstava širom sveta", rekao je Nikolić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.02.2014. 13:34
Tomislav Nikolić i njegov politički sin Aleksandar Vučić su dva najobičnija lažova i prevaranta i samo lud čovek može za njih da glasa!! Bivši glasač .
Četvrtak 13.02.2014. 12:53
ti srca nemaš!!!
Četvrtak 13.02.2014. 20:07
A sta ti i Vucic ste ponudili.Uhapsite pojedine krimose zarad javnosti a kada sutra dan budu pusteni ne objavite,cist marketing.Ko je osudjen i robija od politicara lopova,koju ste fabriku otvorili i zaposlili narod,bruka..Drzavu ste na dobos nastavili da rasprodajete,Kosovo igra prvu utakmicu medjunarodnu zahvaljujuci vasoj politici,zaduzili ste milijarde,narod u bedi zivi,i sta to novo sem nastavak decenijskog ponizenja moze narod sa vama i predhodnicima da ima.Da vam Seselja nije bilo ne bih videli politiku,Vucic prvi posao u zivotu koji je imao je narodni poslanik,a grobar posle grobarine takodje,nepismeni foliranti koji vode narod u propast kao i predhodni.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online