Četvrtak 16. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 22.02.2014.
15:47
Beta A

Vulin: Srbi, oprez, Albanci će masovno na izbore

Ministar zadužen za Kosovo i Metohiju u ostavci Aleksandar Vulin upozorio je građane Kosovske Mitrovice da se u nedelju, na ponovljenim izborima za gradonačelnika tog grada, očekuje masovan izlazak Albanaca i pozvao Srbe da izađu na izbore u što većem broju.

Vulin je, danas na sastanku u Jagodini sa raseljenima sa Kosova i Metohije koji žive u Pomoravskom okrugu, rekao da će Albanci iskoristiti i umor Srba od čestih ponovljenih izbora, da će iskoristiti što su danas zadušnice pa su mnogi Mitrovčani napustili opštinu da bi se poklonili svojim najmilijima.

Albanci žele da iskoriste umor Srba: Aleksandar Vulin
 

"Ja ih pozivam da se organizuju i izađu u što većem broju. Ne smemo dozvoliti da drugi odlučuju o našoj sudbini, Srbi moraju da imaju gradonačelnika Srbina, kazao je Vulin.

U Briselskom sporazum, navodi Vulin, nigde nije navedeno da gradonačelnik Kosovske Mitrovice mora da bude Srbin.

"Ali je duh Briselskog sporazuma da tamo gde Srbi žive u većini imaju i potpunu vlast i kontrolu. Ako sami to ne izborimo, to nam niko neće priznati i reći će da je to naše demokratsko pravo da ne izglasamo Srbina već da dopustimo Albancu da bude gradonačelnik Kosovske Mitrovice, istakao je Vulin.

Na pitanje da li postoje spiskovi za hapšenje Srba, Vulin je rekao da kada kod je neki preloman momenat i kada Srbi trebaju nešto da urade za sebe, pojavljuju se priče o spiskovima koje ih dodatno plaše i destabilizuju.

"Vlada Srije je zvanično tražila od Euleksa da se joj dostavi informacija o spiskovima, ali još ništa nismo dobili. Za nas oni ne postoje dok ne dobijemo drugačiju informaciju'', kazao je Vulin.

Vulin je naveo da je zdravstveno stanje Olivera Ivanovića veoma loše i da mu zdravlje stalno pogoršava.

"On više od 20 dana nije napustio svoju ćeliju, nije udahnuo vazduh iz straha za sopstvenu bezbednost. Mi smo dali garancije da se on i svi ostali brane sa slobode i još uvek nam nije odgovoreno na to, kazao je Vulin.

Na današnjem sastanku u naselju Trnava u Jagodini potpisan je sporazum o političkoj podršci i zajedničkom delovanju između Pokreta socijalista i pet udruženja raseljenih Srba sa Kosova i Metohije iz Jagodine, Smedereva i Paraćina.

POVEZANE VESTI

Subota 22.02.2014. 15:51
Srbi, oprez. Vulin ima zadatak da šiptarima napravi državu!
Subota 22.02.2014. 17:19
Pa dobro...ako je Kostunica za sve kriv sta su onda radili tvoj picousti bilmez i svinjoglavac 2 godine.Uh bre... tebi nesto objasnjavati je veoma bolno..daj uzmi nesto pa procitaj pre nego sto krenes da pises.Stvarno nema smisla da ceo zivot ostanes nepismena...Idi lepi plakate tvom picoustom keru...imas jezicinu taman za to...mada bi mogla i nesto drugo da radis sa njim....
Subota 22.02.2014. 17:16
kaze " duh briselskog sporazuma " > a to je isti sotonski duh koji imate ti i izdajnici na vlasti
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online