Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 16.03.2014.
10:02
Beta A

Novi Pazar: Jedno biračko mesto nije otvoreno

Predsednik Republičke izborne komisije (RIK) Dejan Đurđević izjavio je danas da je birački odbor u Osnovnoj školi "Mur" u Novom Pazaru odbio da otvori biračko mesto, zbog nedostatka glasačkih listića.

Foto: Ilustracija

"Na teritoriji opštine Novi Pazar na biračkom mestu 27 u Osnovnoj školi 'Mur', birački odbor je odbio da otvori mesto, jer im je nedostajalo nekoliko glasačkih listića. Taj birački odbor je odlučio da koordinatoru i radnom telu RIK-a za Novi Pazar preda ceo izborni materijal, a mi ćemo taj odbor razrešiti, poništiti glasanje na tom mestu i ponoviti sa drugim članovima biračkog odbora", kazao je Đurđević na konferenciji za novinare.

Članica radnog tela RIK-a za Novi Pazar Zora Mijaljević rekla je za Betu da sa članovima komisije iz Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka (BDZS), koalicionog partnera Liberalno demokratske partije, nije postignut dogovor da ulože prigovor o spornom broju listića, pa je odlučeno da se to biračko mesto zatvori.

BDZS, koju podržava Islamska zajednica u Srbiji i muftija Muamer Zukorlić, tvrdi da na četiri biračka mesta u Novom Pazaru nedostaje oko 50 glasačkih listića i da njihovi članovi biračkih odbora "neće dozvoliti" izbornu krađu.

U Novom Pazaru pravo glasa na vanrednim parlamentarnim izborima ima 82.017 građana, koji će glasati na 93 biračka mesta.

OVDE možete da pročitate iz minuta u minut kako protiču izbori u Srbiji.

POVEZANE VESTI

Nedelja 16.03.2014. 12:17
Ne trebaju nama vise izbori, nama treba konacno da se dignemo i da vam se naj*ebemo keve za sva vremena, i vama i svim stranim placenicima i izdajnicima!!
Nedelja 16.03.2014. 11:55
A gde su nestali ti glasački listići. Ko ih je manje primio, ili manje izdao za prijem. Taj treba da odgovora, isti kao i Republička izborna komisija, koja je pre izbora na dan ranije tvrdila da su svi glasački lisitići prosledjeni odborima i da nema nikakvih problema. Po zakonu RIK je dužan da sprovede izbore na odgovoarajući način, to podrazumeva i da je on krvi što nije na vreme proverio i utvrdio potreban broj listića, odnosno da udje u trag nestalim listićima.Ako je birački spisak u medjuvremenu izmenjen pa broj glasača povećan, tokodje je kriv RIK, jer se birački spiskovi zaključavaju na dva dana pre održavanja izbora, a provera toga ide na dušu opet RIK-u. I RIK sada ne priznaje grešk
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online