Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Subota 22.03.2014.
16:02
RTS A

"Srbija neće imati neprijateljski stav prema Rusiji"

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da stav Srbije prema situaciji u Ukrajini mora da bude i biće potpuno odgovoran i neće ga donositi tehnička vlada, ali da će Srbija poštovati svoje obaveze na putu ka EU i neće imati neprijateljski stav prema Rusiji.

Diplomatski odgovor
 

"Srbija je na putu ka EU, ona poštuje svoje obaveze, ali neće imati neprijateljski stav prema Rusiji i to je sve što mogu u ovom trenutku da vam kažem", rekao je Vučić i objasnio da će Srbija "pokušati da zaštiti svoje interese i da će imati odgovoran odnos prema svom narodu i teritoriji".

- Zato njen stav prema situaciji u Ukrajini mora da bude balansiran, odgovoran i ozbiljan, objasnio je Vučić, koji veruje da je to stav koji svaki građanin, kad se sklone emocije po strani, razume i podržava.

Vučić je rekao da se ne radi o balansiranju između Evrope i Rusije, jer srpska vlada nije ni ruska ni nemačka, već vlada Srbije, poručivši da ako neko hoće da ima drugu vladu, ide na izbore i izabere je vodeći računa o interesima građana Srbije.

Imamo stav o Ukrajini, ali ne znamo koji!

"Pitam vas za koju politiku mislite da bi bila dobra za Srbiju. Hoćete da uvedemo sankcije Rusiji, da imamo neprijateljski stav prema njima. Ja mislim da to nije odgovorno. Hoćete li da kažemo da podržavamo narušavanje teritorijalno interiteta pa da nam kažu odrekli ste se Kosova ili da kažemo da ćemo da napustimo evropski put? Kažite koje je to genijalno rešenje", uputao je Vučić.

Kako je zaključio, srpska Vlada se ponaša veoma ozbiljno i odgovorno u toj situaciji, izdržavajući pritiske sa različitih strana, ali štiteći pre svega interese građana Srbije.

POVEZANE VESTI

Subota 22.03.2014. 16:25
Srbija ce prema Rusiji imati bratsko razumevanje sta god ti mislio konju sugavi...I ti i tvoja sugava eu mozete samo jaja da im gladite...ako se smiluju pa vam to dopuste.NAKAZOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Subota 22.03.2014. 16:44
"Srbija neće imati neprijateljski stav prema Rusiji" ---------------------------------- Мени се све чини да би Русија ускоро могла да одуебе Србију због Усније и морона у влади... И ко би могао да јој замери ако одлучи да се више не смара дебилним и размаженим дететом... Тадић предлаже Русима да направе складиште гаса код Тузле, људи га гледају у чуду - уникатни лудак, чланица Трилатералне комисије и анимир дама својих газда, госпођа министарка Зорана опструира изградњу Јужног Тока по налогу својих налогодаваца и муштерија, Уснија и Тома ништа не предузимају него само блеје, хистеришу и халуцинирају о еу (`еб`ла их она!), заиста ме чуди како нас Руси трпе овако малоумне...
Subota 22.03.2014. 17:04
Prošlo je vreme manipulisanja, majka Rusija nam je isto što i Srbija ako se to nekom ne dopada nemoj da sprečava većinu u Srbiji da kažemo ono što misli hvala na razumevanju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online