Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Četvrtak 27.03.2014.
19:55
Beta A

Austrija: Srbi znaju da sa sankcijama treba biti obazriv

Predsednici Austrije i Srbije Hajnc Fišer i Tomislav Nikolić upozorili su u četvrtak u Beču na posledice uvođenja sankcija Rusiji.

Tomislav Nikolić

U saopštenju ureda austrijskog predsednika navodi se da je Fišer na zajedničkoj konferenciji za štampu sa Nikolićem rekao da su "sankcije oštar instrument sa kojim se mora postupati veoma obazrivo i o kojem prethodno treba dobro razmisliti".

Fišer je ukazao da je "uvođenje određenih sankcija možda (nažalost) lakše nego njihovo kasnije ukidanje".

- Dugoročna perspektiva u tom smislu mora da ostane da različite nacije u Evropi i na granici prema Evropi mirno i u međusobnom poverenju treba zajedno da žive i ekonomski sarađuju uz što je moguće manje prepreka -  rekao je Fišer.

- I Tomislav Nikolić čija je zemlja, u okviru posledica balkanskih sukoba imala tužna iskustva sa sankcijama Zapada, rekao je da se tu "mora biti veoma obazriv" - prenosi se u saopštenju koje je izdao ured austrijskog predsednika.

Dodaje se da se "Srbija nije priključila sankcijama Evropske unije (EU) i SAD protiv Moskve, koja je za Beograd najvažniji saveznik u borbi protiv nezavisnosti Kosova".

- U vezi sa poređenjima otcepljenja Kosova i otcepljenja Krima predsednik Nikolić je rekao da "međunarodno pravo ne može da se utvrđuje od slučaja do slučaja, već su potrebna pravila, ali pravila nema uvek" -  navedeno je u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 27.03.2014. 20:23
Bio sam siguran da niko ne može biti gori od Tadića....
Četvrtak 27.03.2014. 21:50
Hteli mi to sebi da priznamo, svidjao se nama Nikolic ili ne, on je u Austriji primljen sa najvecim Vojnim i drzavnickim pocastima, sto je jedan plus i za samu Srbiju. Nisu u Austriji bas kao i u Nemackoj ludi da zbog hirova i brbljanja Baraka Obame prekidaju poslovne odnose sa Rusijom, sto je Merkelova energicno rekla, da im nepada napamet da sa Rusijom prekida bilo kakav poslovan odnos niti uvodi bilo kakve privredne sankcije, sto daje za pravo i Srbiji da bude uzdrzana. Zato je poseta Nikolica Austriji veliko plus i desila se u pravom trenutku.
Četvrtak 27.03.2014. 22:47
ovde na portalu ima budala koliko ti kur.c hoce a onaj decoo,vuk_iz_ljubuskog,tanasko,rasinsko_toplicki_Korpus i mnogi drugi su negde pravi srbi kad citas njihove komentare a nekada su govna brate do jaja, samo kenjaju o nekakvom kostunjaki(KOSTUNICI) a upravo je to govno i doteralo srbiju tu gde je jer on je doveo ono govno djindjica na vlast kao i dinkica djelica (bisera iz francuske) labsusa tadica ustasu i ostalu gamad dosovsku koja je unistila srbiju do korica a sada krivite vucica i nikolica za izdaju koji su takoreci dosli na svrsen cin. sto vas vise neko jebe vi mu se vise poturujete i nudite mu i dupe i njusku budale tupave mislite prvo svojom glavom a ne kurcem.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online