Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Utorak 01.04.2014.
13:40
Beta A

Vučić: Nova vlada kao Bajern Minhen

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će nastojati da nova vlada funkcioniše kao tim i da ministarstva ne budu više partijski feudi.

Vlada da bude kao tim: Aleksandar Pepe Gvardiola Vučić
 

"Treba napraviti vladu koja će da funkcioniše kao tim, koja možda ne mora da ima Mesija i Ćavija, nego vladu kao Bajern, koji ima izvanredan tim, on ima odlične pojedince, ali teško da su zvezde tog kalibra Riberi i Kros, ali kao što vidite igraju bolje", rekao je Vučić u intervjuu za Dojče vele.

On je istakao da će se truditi da napravi najbolji tim i da Vlada bude kao jedan, dodavši da će nastojati da se "izbegne feudalizacija" ministarstva, kak što je bilo do sada, čak i u vladi u kojoj je i on bio.

Pročitajte još:

* ''Polovinom mandata nove Vlade, narod će živeti bolje''

* Srbija srlja u bankrot!

* "Srbija na dobrom putu - Vučića cene u EU"

"Hoću da znam šta se dešava u svakom ministarstvu. Hoću da Ministarstvo finansija zna za svaki trošak kojeg pravi ministarstvo sporta ili kulture ili neko drug", kazao je Vučcih, čija je Srpska napredna stranka osvojila apsolutnu većinu na parlamentarnim izborima 16. marta.

Govoreći o prioritetima nove vlade, Vučić je rekao da će biti pravnih i ekonomskih reformi koje su važne za Srbiju.

"Ekonomiju Srbije moramo da oživimo i ozdravimo. I industriju i poljoprivredu, i za sve to će biti potreban veliki rad i veliko strpljenje. Biće potrebna i promena svesti kod svih nas, ali i kod svih građana", kazao je Vučić.

Upitan da li veruje da će uspeti u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, Vučić je kazao da tu ima mnogo problema i da to moraju da rade institucije.

"Ovim što mi radimo, pokazuje se samo nivo političke volje. To nije dovoljno. Sve naše institucije moraju da rade još bolje, još jače i još više. Ovo što sada vidimo tu je rad policije i tušilaštva, ali ono gde tek treba da se pokaže, jesu sudovi, koji moraju da budu neuporedivo efikasniji" kazao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Utorak 01.04.2014. 13:47
Promena svesti, znaci.to da su nam ustase, siptari i balije sa vatikanom najveci i neprijatelji i da si ti najveci izdajnik Srbstva, to ne moze u mojoj svesti niko da promeni.
Utorak 01.04.2014. 13:44
Svaka ptica svome jatu.
Utorak 01.04.2014. 14:41
Ако си продао своју душу за паре, ми нисмо! И зато се јеби и ти и твоје реформе!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online