Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 15.04.2014.
06:35
J. L. Petković - Vesti A

Albanci proganjuju Natašu kao zver

Nataša Marković, jedina Srpkinja u selu Brežanik nadomak Peći, provela je noć u nedelju uveče u stresu i traumi. Skoro 15 godina ži­vi sama u ku­ći kom­ši­je Sr­bi­na, jer je nje­na do temelja sravnjena, i konstantno je izložena napadima.

Nataša Marković (u sredini), jedina Srpkinja u selu Brežanik, nedaleko od Peći
 

- Ti su napadi učestali. Lov na Srbe ovde nije zabranjen i niko neće prstom da mrdne zbog toga - ogorčena je Nataša. Dok je u nedelju čuvala stoku, kaže, našla se u klopci.
 

Priština obećala pomoć

Povodom slučaja Nataše Miljković, reagovala je Kancelarija za KiM i zatražila zaštitu nesrećne žene. Iz Prištine im je odgovoreno da će o njenoj bezbedosti brinuti dvojica policajaca iz Goraždevca koji će uspostaviti patrolu, onosno biti na "statičkoj" tački u blizini Natašine kuće.

- Omladina me je napala. Prvo su pustili pseto na mene, a onda su i oni kidisali. Pobegla sam prema kući, putem kojim se uvek izvlačim kada se nađem u sličnoj situaciji, ali su mi postavili zasedu. Pred kućom su stajali neki ljudi, i nisam mogla da uđem. Zvala sam policiju oko 17.45, a oni su došli tek u 20.00. Rekli su mi da mi se priviđa i da nisu dužni da mi pruže zaštitu - priča Nataša.


Kosovska policija odvezla ju je do prijateljice. Oko 23 sata su ponovo došli uz objašnjenje da im je naređeno iz Prištine da je vrate kući i ostanu sa njom. Rekli su, dodaje Nataša, i da će je povesti kod regionalnog komandira policije Šabana Šalje.
 

Natašina kuća u selu Brežanik
 

- A ja sa porodicom Šalje upravo imam probleme. Svi ovi napadi su zbog zemlje jer pokušavaju da me izbace iz kuće i nasilno uđu. Tvrde da su kupili zemlju, što je nemoguće jer sam jedino ja opunomoćena. Kada sam uspela da regulišem sve papire u vezi s imanjem, e onda su krenuli napadi. Gađali su kamenjem, kidali, iscepali mi jaknu... Uvek iste osobe, a kada ih policija i uhvati, oni se vade kao nemaju lične karte i onda ih puste - objašnjava Nataša. Iako joj je zdravstveno stanje jako loše, to je nije pokolebalo da napusti rodni kraj.


- Oni mi stalno pokazuju pravac Beograd, ali znam ja gde sam rođena.

POVEZANE VESTI

Utorak 15.04.2014. 07:41
Sedmoglava zvjer i njene vrednosti na djelu; dobro je Nataša još i prošla, lako mogu šiljati krstaši da pošalju avijaciju da bombarduju BABU NA KOSOVU.
Utorak 15.04.2014. 07:49
Kao i obicno,siptarcuge su jaki samo na nezasticene i same osobe,u ovom slucaju na jadnu babu.Prokleto pleme!
Utorak 15.04.2014. 07:48
Po ko zna koji put kancelarija za Kosovo,OSUDILA i zatražila zaštitu,pa dokle više to taj JULIN je izgubio svako pravo da se više uopšte pojavi pred tim SRBIMA,kakav LICEMER,ovamo podržava veleizdajnika Vučića koji je i slepac vidi predao SRBE sa Kosova, na milost i nemilost ARNAUTIMA,a to isto je podržao i nesrećni Julin.Slučaj Nataše Marković je primer kako se Srbi svakodnevno proganjaju od strane ARNAUTA I NATO ZLIKOVACA,i da nemaju ama baš nikakvu zaštitu.Siguran sam da na planeti zemlji nema naroda koji je tolko obespravljen i proganjan.DOKLE!!! ZAŠTO!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online