Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Ponedeljak 28.04.2014.
14:57
blic.rs, Beta A

Pregovori mogu biti gotovi do 2018?

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se u ponedeljak u Beogradu sa visokom predstavnicom Evropske unije Ketrin Ešton. Premijer je od Eštonove, kako je rekao na konferenciji za novinare nakon susreta, zatražio podršku u sprovođenju teških reformi .

Eštonova se najpre sastala sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem
 

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton rekla je da je EU odlučna da podrži Srbiju u teškim ekonomskim reformama i pozdravila što je prioritet novog premijera Aleksandra Vučića vladavina prava.

Vučić je najavio i da se razgovori o Kosovu nastavljaju, da će sve biti sagledano relano, ali ne na štetu srpskog naroda.

On je dodao da je cilj Srbije da do kraja 2018. zatvori sva pregovaračka poglavlja da bi do 2020. postala članica EU, a Ešton je uzvratila da ne sumnja u Vučićeve kapacitete da obori rekord i priču s pregovorima završi do 2018. godine, te da će sa zadovoljstvom gledati kako se to ostvaruje.

Ovo je prvi sastanak Vučića sa nekim visokim stranim zvaničnikom od kako je preuzeo dužnost premijera.

Ešton je prethodno razgovarala sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem. Glavne teme razgovora bile su evropski put Srbije i dalji tok normalizacije odnosa Beograda i Prištine.

Ona je prenela predsedniku Nikoliću da će EU pomoći Srbiji da prevaziđe teškoće i da je neće terati da se opredeljuje između EU i Rusije, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

"Mi ne tražimo da budete protiv svog istorijskog, ekonomskog i svakog drugog partnerstva sa Rusijom. Budite sigurni da Srbiju vidimo kao deo evropske porodice", rekla je Ešton.

Nikolić je, kako se navodi, Eštonovoj rekao da je EU "najvažniji partner Srbije", da bi Srbija želela što pre da postane njen deo ali da je priznanje nezavisnosti Kosova za Srbiju neprihvatljivo.
 

Nakon sastanka, Nikolić je na instagramu napisao: "Spreman sam da podelim odgovornost za sve mere oko kojih se budem dogovorio sa vladom ma koliko one budu nepopularne i bolne u prvom trenutku. Jedino odgovorni potezi mogu obezbediti bolju i sigurnu budućnost svih građana Srbije."

Visoka predstavnica EU će se u 15.15 sati, na posebnoj sednici Skupštine Srbije, obratiti narodnim poslanicima, a prethodno će razgovarati sa predsednicom Skupštine Majom Gojković.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.04.2014. 15:07
Ако еу настави агресивно деловање против Руссиј- еу до тада постојати више неће...........наравно да неће јер срамно бомбардовање Србије некажњено проћи неможе........
Ponedeljak 28.04.2014. 15:48
Вучићу,имаш Путинов говор на јутјубу. Гледај и учи од правог државника, заборави западне"yes,we can" испразне глупости. А ја се распитујем како да дођем до држављанства Русије.Да ме бар неко мало заштити,кад рођена држава неће .
Ponedeljak 28.04.2014. 15:31
Razgovori o KiMu se nastavljaju, ali ovaj put ne na štetu srpskog naroda ,,, he,he,. šta li na sve ovo ima da kaže bivši, a sadašnji spoljni ministar.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online