Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Ponedeljak 28.04.2014.
16:55
Beta A

Udovički loše spavala zvog Vučića

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički preuzela je danas dužnost od ministra pravde i državne uprave Nikole Selakovića i tom prilikom ocenila da su rokovi iz ekspozea premijera veoma kratki ali da se mogu realizovati.

Ostala zamišljena zbog Vučićevog ekspozea: Kori Udovički 

- Vučićev  ekspoze juče me je ostavio jako zamišljenom i nisam baš lagodno spavala, jer su to veoma kratki rokovi, velike ambicije - rekla je Udovički.

Prema njenim rečima, sve što je Vučić izložio u ekspozeu može da se realizuje, ali je problem da se te mere održe trajno.

Neophodno je, kako je navela, napraviti sitem koji će obezbediti da se ono što sprovede jedna vlada ne zaboravi do izbora sledeće.

Udovički je upitana da prokomentariše prvu sednicu nove vlade, rekla i da je iznenađena da za 12 godina od kada je bila član vlade, nije mnogo urađeno na polju koordinacije, koja je veoma važna u radu vlade.

- Od pre 12 godina, kada sam bila u Vladi Srbije, do danas se nije mnogo popravilo u jačanju koordinacije među svim članovima vlade, ali ova vlada to mora da prevaziđe - rekla je ona.

Udovički, izjavila je, da će za nju Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave biti uporište u ispunjenju zadatka jačanja te koordinacije, što joj je, kako je rekla i glavni cilj.

- Ima istine da u prošlosti ljudi nisu bili zainteresovani za rešavanje određenih problema, ali je činjenica da postoje i objektivi problemi zbog načina na koji se organizacija rada vlade razvijala u protekloj deceniji - rekla je Udovički.

Na pitanje kako mu je izgledala sednica koju je vodio novi premijer, Selaković je rekao da je kao ministar izabran i u ovoj vladi, video novi duh i promenu koja se ogleda u čvršćem timskom radu i u kome ministarstva neće biti feudi.

Selaković je izrazio uverenje da će nova vlada imati konstruktivne i tematske sednice, nakon kojih će svi biti jedinstveni.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.04.2014. 18:42
Ne mogu vjerovati kako nas ovi glodari foliraju...! Pa to nema nigdje, ovi stvarno nemaju ni promil srama..., ekspoze premijera, rokovi kratki, ali nema problema, bacamo se na posao ...!! Bože sačuvaj, da li smo zaista toliki kreteni da nas kreteni veći od nas uzimaju za budale ?
Ponedeljak 28.04.2014. 18:42
pristao bih da joj budem savetnik. naslo bi se vec nesto u cemu bih joj bio dobar.
Ponedeljak 28.04.2014. 18:37
Drzavna uprava i Lokalna samouprava? to mu dodje kao uprava iz centra i uprava sa periferije. Dva upravljaca, dve zelje, dva vidjenja sdasnjosti i buducnosti, dva predloga za delanje, dve struje u svemu, ..., a jedna kasa: iz onog sto narod proizvede, pa mu uzmu ili uspe da sacuva kod sebe u mesnim zajednicama. (Zovite ih kako hocete: sela, varosi, gradovi, opstine, ...) Ne znam kako je to zamisljeno, ali sigurno nece ici bez MMF-a ili Arapskih Emirata.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online