Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 16.05.2014.
19:39
Vestionline A

Fond dijaspore za maticu pomaže ugroženima sa 50.000 evra

Humanitarno udruženje Fond dijaspore za maticu obezbedilo je prvu humatniranu pomoć ugroženima od poplava u Srbiji u vrednosti od 50.000 evra, rekao je zamenik predsednika Upravnog odbora te organizacije Živadin Jovanović.

Sarađujemo sa institucijama, kako bismo što više pomogli ugroženima: Živadin Jovanović
 

''Pomoć se sastoji od konzervirane hrane, keksa, testenina, vode, ležajeva, ćebadi, pelena i sredstava za ličnu higijenu. Mi smo u kontaktu sa mnogim svojim ograncima u Berlinu i drugim ostalim evropskim i svetskim centrima, kao i sa pojedinim ljudima iz rasejanja kako bi se mobilizovala humanitarna pomoć preko klubova i udruženja'', kazao je za ''Vestionline'' Jovanović, dodavši da je magacinu Kriznog štaba kod beogradskog Sajma već isporučeno 50 dušeka i da će tokom večeri i subote biti isporučena i druga pomoć.

Pročitajte još:

* Ovde možete da odnesete pomoć ugroženima od poplava

* Voda prekrila Srbiju: Evakuisano 7.250 ljudi

* ''Srbi za Srbe'' - dijaspora za ugrožene u poplavama

''Već imamo veći broj najavljene novčane pomoći, koja će se najbržim kanalima dostavljati fondu u Beogradu radi nabavke onoga što je najbitnije, u saradnji sa Kriznim štabom Republike Srbije, Gradom Beogradom i Crvenim krstom'', izjavio je Jovanović, koji je svojevremeno bio ministar spoljnih poslova SR Jugoslavije.

On je dodao da telefoni stalno zvone i da se ljudi raspituju za broj računa kako bi donirali novac za pomoć ljudima pogođenim katastrofalnim poplavama u Srbiji.

''Neprekidno dežuramo kraj telefona i koliko možemo da shvatimo, postoji širi pokret solidarnosti Srba i srpskih prijatelja u inostranstvu da se uputi pomoć ugroženima od poplava, jer se radi o jednoj od najvećih prirodnih katastrofa u istoriji Srbije'', objasnio je Jovanović i izrazio nadu da će pomoć Fonda biti od velikog doprinosa ugroženima.

Donatori velikog srca

Jovanović je naveo neke od najvećih donatora, koji su učestvovali u davanju pomoći ugroženima od poplava. To su: dr inž. Miloje Milićević iz Berlina, koji je i predsednik Fonda, Marino Skaramela iz Švajcarske, dr prof. Ljiljana Verner iz Hanovera, Predrag Rakočević iz Štutgarta i Majk Milićević iz Toronta.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Srbi za Srbe - u Paraćinu
Ponedeljak 19.05.2014. 18:30
Ako znate nekog u dijaspori, u videu su adrese gde se mogu donirati stvari, hrana,...molim vas saljite video dalje. Hvala https://www.youtube.com/watch?v=aTvECQfh_XU
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online