Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Subota 17.05.2014.
13:39 >> 18:27h
Beta A

Pomoć Srbiji iz regiona, Rusije, EU, SAD

Pomoć Srbiji stiže sa svih strana sveta, kako u ljudstvu, tako i u neophodnoj tehničkoj opremi, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Ruski spasilački tim, koji je u petak sleteo na Aerodrom u Nišu
 


Rusija

Ruska Federacija poslala je tim od 76 spasilaca s opremom, dva specijalna vozila, 10 čamaca i humanitarnu pomoć, koji su upućeni u Obrenovac.

Italija

Italija će obezbediti četiri čamca za spasavanje osoba ugroženih poplavama u Srbiji i 200.000 evra za kupovinu humanitarne pomoći, saopšteno je u subotu iz italijanske ambasade u Beogradu. Čamci će biti dopremljeni u Srbiju avionom humanitarnog svetskog programa za hranu, dok će pomoć od 200.000 evra biti uplaćena na račun Crvenog krsta Srbije, koji će potom nabaviti najneophodnije artikle za ugrožene.

Slovenija

Tim civilne zaštite za spasavanje iz Slovenije, sastavljen od 19 ljudi i opremljen pumpama visokog kapaciteta, angažovan je na ismumpavanju vode u termoelektrani Obrenovac.

Dobrodošla svaka pomoć

Bugarska

Iz Bugarske su u Jagodinu stigla dva vatrogasna vozila s 10 motornih pumpi, jedno vozilo za ispumpavanje vode opremljeno sa pet pumpi, jedan minibus opremljen sa pet pumpi, jedno vozilo opremljeno sa šest pumpi i dva motorna čamca za spasavanje.

Hrvatska

Iz Hrvatske je u Srbiju doputovao tim za prečišćavanje vode i tim s pumpama velikog kapaciteta. Kako nam je javila naša čitateljka Daliborka, u subotu ujutru su u Sremsku Mitrovicu otišli i dobrovoljci iz Vukovara i okoline, među kojima i njen 17-godišnji sin. Iskreno zahvaljujemo!

 

EU

Evropska komisija će u nedelju poslati u Srbiju tim za procenu, kao vid podrške.


SAD

Sjedinjene Američke Države donirale su 100.000 dolara, a očekuje se dolazak timova za spasavanje iz Nemačke, Austrije, Češke, Belorusije, Francuske, Makedonije i helikopteri s timovima iz Mađarske i Slovenije.

POVEZANE VESTI

Subota 17.05.2014. 14:22
Srpska vlada sad treba da uvidi po nasoj staroj srpskoj poslovici : -U nevolji se prijatelji poznaju, ko joj je prijatelj a ko nije. EU nikakvu pomoc nije proslijedila, a njihova sutrasnja procjena situacije nam ne treba . sami znamo da racunamo. To je vic i neshvatljivo ponizenje. Americku pomoc od 100.000 dolara treba odbiti i vratiti nazad ..i to je veliko ponizenje..toliko se daje pomoc za par domacinstava a ne za jednu cijelu drzavu, koja ima do sada neprocjenljivu stetu, koja se mjeri u desetinama miliardi dolara i cija ce privredna proizvodnja u narednih pet godina takoreci biti mrtva, zbog ove katastrofe. Ovo je sve dokaz koliko nas cijene i koliki su nam prijatelji.
Subota 17.05.2014. 13:57
Da,bilo bi najbolje svakome,posto treba,hvala i ne komplikuj.
Subota 17.05.2014. 14:41
Sad su vam ameri super?!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online