Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 20.05.2014.
13:51
Beta A

Siniša Mali: Nisam u petak zvao ljude da budu u kućama

Poslednja dva dana interneto se masovno šeruje deo vesti, navodno od petka, u kojoj gradonačelnik Beograda Siniša Mali poziva stanovnike Obrenovca da ostanu u kućama i ne izlaze napolje, što je, navodno, razlog što su ljudi odbijali evakuaciju. Mali je danas odbacio tvrdnje da je taj poziv uputio u petak i rekao da je u pitanju "bezobrazluk".

Ovde potpis

"To uopšte nije tačno. Ta naredba nije došla pre talasa, nego je talas došao mnogo pre toga. Time smo spasli desetine hiljada života", kazao je Mali.

Gradonačelnik je tako odgovorio na pitanje novinara o tome da deo javnosti traži njegovu odgovornost zato što je u petak 16. maja ujutro pozvao Obrenovčane da ostanu u svojim domovima, a da je potom navodno usledio najveći poplavni talas. Mali je kazao da su takve tvrdnje "bezobrazluk".

On je naveo da se prva procena štete u Beogradu od poplava procenjuje na više desetina miliona evra i da će iz budžeta biti obezbeđena sredstva za pomoć ugroženima.

"Grad će pomoći, ali još ne znamo koliko, jer ne znamo kolika je šteta na objektima. Biće odvojena sredstva za sanaciju iz Grada, kao i iz Republike", kazao je Mali.

Prema rečima gradonačelnika, u Beogradu je u prihvatnim centrima 5.000 ljudi, a 12.000 je ukupno evidentirano. Kako je naglasio, o tim ljudima Beograd će nastaviti da brine dok se situacija ne normalizuje i omogući siguran povratak.

Mali je istakao da je vrednost donacija koje su do sada stigle na račun, oko 80 miliona dinara. One će biti utrošene za kupovinu svih potrepština, a čuvaće se deo sredstva kada se bude napravila evidencija štete kako bi se usmerila na revitalizaciju Obrenovca.

POVEZANE VESTI

Utorak 20.05.2014. 13:57
A jel bezobrazluk potpuno ukidanje borbene moći jedne zemlje ? Ili se to zove nekako drugačije ? Sad već izlazite sa procenama štete od nekoliko desetina miliona evra, samo na teritoriji pašaluka ? A šta je sa Srbijom ? Kolika je tu šteta ? I kako ćete da izmerite štetu koja će nastati zbog nedostatka hrane koji neminovno sledi ? Koliko bi koštalo srbiju da nije ukinula vojsku i obavezno služenje vojnog roka ? I da li će NEKO odgovarati što ste APSOLUTNO nespremni za bilo kakve situacije ? Osim za paradiranje pred kamerama... Ne daj Bože samo nekog zemljotresa, posle svega ovoga ... Da li se bar malo zapitao onaj tvoj četnički vojvoda i SVI oni koji serendaju da nam vojska ne treba ??
Utorak 20.05.2014. 14:22
Mali lažeš ko veliki...., svi vi iz ove Vlade ste rekla kazala, gori od baba sa pijace !!
Utorak 20.05.2014. 15:12
Mali,mali...nazalost u Srbiji se opet stranacki postavljaju direktori,gradonacelnici...bez obzira na strucnost i znanje,a kamo li ljudske vrednosti.SNS je nastavio stari sablon,usta su im puna demokratije i departizacije,ali u praksi je sasvim drugo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online