Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 03.06.2014.
13:18
Beta A

"Neće biti malverzacija sa sredstvima za obnovu"

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će međunarodne organizacije poput Evropske unije, Ujedinjenih nacija i Evropske banke za obnovu i razvoj, učestvovati u proceni štete koje su poplave izazvale u Srbiji kako bi se izbegle malverzacije sa sredstvima za obnovu.

Svetske organizacije pomoći će u kontroli trošenja novca: Aleksandar Vučić
 

"Uključićemo te međunarodne organizacije u procenu štete kako bismo pred svim našim građanima bili potpuno čisti. Već danas smo krenuli sa popravkom puteva u zapadnoj i centralnoj Srbiji gde počinje berba malina. Dosadašnje popravke infrastrukturnih objekata finansirane su iz lokalnih ili republičkog budžeta a ne iz donacija", rekao je Vučić novinarima u Vladi Srbije.

Šteta od poplava u Rasinskom okrugu oko milijardu dinara

Na području Kruševca, Trstenika i Varvarina šteta od poplava procenjuje se na oko 954 miliona dinara, saopštile su gradske komisije za procenu štete u tim lokalnim samoupravama. Podaci pokazuju da je na tom području voda ušla u oko 450 stambenih objekata, poplavila oko 6.000 hektara oranica i oštetila brojne puteve.

Predsednik Vlade je ocenio da je indirektna šteta koju su poplave izazvale, najveća i dodao da će Vlada insistirati na transparentnom trošenju sredstava za obnovu kako bi svi znali "gde se i kako pare troše".


"Niko neće uzeti jedan dinar od sredstava namenjenih obnovi zemlje. Pomagaće nam svetske organizacije u kontroli trošenja para. Ljudska nesreća ne sme nikom da bude motiv za sticanje para", kazao je Vučić.


Vučić je najavio i da se trenutno radi na pripremi subvencija za pojedince i preduzeća koja su pretrpela štetu tokom nedavnih poplava.


Komentarišući aktuelno stanje u Ratnom vazduhoplovstvu Srbije, Vučić je kazao da je situacija veoma teška u svim segmentima tog roda vojske.


"Situacija je u svakom pogledu teška i u lovačkoj, transportnoj i helikopterskoj avijaciji. U naredne dve godine pokušaćemo da rešimo ta pitanja a radićemo i na jačanju kapaciteta humanitarnog centra u na niškom aeorodromu", kazao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Utorak 03.06.2014. 13:31
Malverzacije su se vec desile...Nego aj ti nama pre obnove odgovori zasto i posto si izdao KiM....sve ostalo je manje bitno.Ti i tebi slicni ionako nikada nista nisu znali da obnove i izgrade..vi ste tu da rusite....Za to ste i dovedeni na vlast.
Utorak 03.06.2014. 13:34
Дај Боже да буде истина!
Utorak 03.06.2014. 13:44
Nema malverzacija ali ima kriminala. Vucic je kapetan potonulog broda Obrenovac koji nam je porucio da nije bitno ko je odgovoran za katastrofu dok se sudi oficiru potpalublja. I sad se vratio na brod Srbija kome samo pramac viri iz vode a on se nasminkan i nafatiran popeo na krmu pa vice - 'Skinite me cik ako mozete!' Ko sto rekoh, tesko dok iza njega stoji CIA i MI6.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online