Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 26.06.2014.
09:44
Politika A

"Snajperista" je novi šef kabineta ministra pravde?

Ovo može samo u Srbiji! Doskorašnji službenik u Ministarstvu pravde, postao je vršilac dužnosti šefa kabineta ministra Nikole Selakovića, saznaje Politika! To bismo, naravno, mogli optimistično da predstavimo kao dokaz da je moguće napredovanje u službi. Sve bi možda bilo u redu, da pomenuti službenik nije imao "mrlju" u karijeri...

Ministar pravde Nikola Selaković (na fotografiji) dobija novog šefa kabineta
 

Umesto Dejana Carevića, koji je obavljao funkciju šefa kabineta ministra pravde, za vršioca ove funkcije postavljen je Nikola Savić.

Novi v.d. je odranije poznat srpskoj javnosti. Mediji su pisali o njemu kada je prošle godine, na godišnjicu ubistva Zorana Đinđića, na svoj profil na Fejsbuku, postavio fotografiju snajperske puške kojom je ubijen premijer.

Napredovao i bivši šef kabineta

Da ne bude zabune, bivši šef kabineta ministra pravde Dejan Carević nije ostao bez posla. I on je napredovao - imenovan je za direktora Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom u ovom ministarstvu.

U Ministarstvu pravde smatraju da ovaj potez Savića ne treba da bude prepreka za njegovo postavljenje na novu funkciju. Kako navode u ministarstvu, posle nesmotrenog komentara na Fejsbuku Savić je izrazio žaljenje zbog toga, a sankcionisan je višemesečnim smanjenjem plate.

Zbog znanja, izvanrednog zalaganja i napornog rada koji je posle toga pokazao, on je dobio priliku za mesto šefa kabineta.

– Nakon što je prethodni šef kabineta ministra pravde unapređen, bila je potrebna osoba koja ima širok uvid u rad ministarstva i njegove nadležnosti. Posle više razgovora, koji su obavljeni sa potencijalnim kandidatima, Nikola Savić je pokazao najveći nivo znanja koji je potreban za efikasno obavljanje poslova koje zahteva mesto šefa kabineta. Međutim, treba imati u vidu da Savić još nije zvanično postavljen na tu poziciju, kao i da se njegov rad trenutno procenjuje do konačne odluke ministra, navedeno je za Politiku u Ministarstvu pravde

.

– Savić ima sveobuhvatni pregled nadležnosti ministarstva i upoznat je sa načinom funkcionisanja svih njegovih delova, što je od velike važnosti za rad u kabinetu. Takođe, treba imati u vidu da svi članovi kabineta ministra Vlade Republike Srbije imaju radni odnos koji je na određeno radno vreme u trajanju dužnosti ministra, dodaju u Ministarstvu pravde.

Ko je Nikola Savić?

Nikola Savić je rođen 1988. godine. Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu diplomirao je 2012. godine sa prosekom 8,48. Iste godine upisao je i master studije na tom fakultetu, kao i master studije – Religija u društvu, kulturi i evropskim integracijama, multidisciplinarne studije pri Univerzitetu u Beogradu. U okviru stručne prakse pri Ministarstvu trgovine i usluga, 2010. godine radio je kao pravni savetnik u Centru za zaštitu potrošača. Osnivač je i prvi programski direktor Srpskog kulturnog kola "Despot Stefan Lazarević" u Beogradu, koja ima za cilj očuvanje srpske kulture i jezika.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 26.06.2014. 13:23
. . . bez mukotrpnog komentara nepitanih podanika "velike" Srbije, ali i ovo je jedan od svakodnevnih ekscesa aktuelne " e l i t e " vlastodrzaca Srbije.
Četvrtak 26.06.2014. 14:55
Koja biografija, vauu? Dodao bih, jos nije stigao da prepise doktorat, poput mu brata sline, i doktorira na Megatrendu, ali uskoro ce, ocekuje pomoc snajpera.
Četvrtak 26.06.2014. 20:04
zaukcao se zutokljunac.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online