Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 01.04.2010.
14:39 >> 16:18h
Tanjug A

Jovanović: Deklaracija kao alibi

Šef poslaničke grupe Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da usvajanje Deklaracije o osudi zločina u Srebrenici i ono što je tu raspravu obeležilo obavezuje na mnogo odgovorniji odnos prema tako krupnoj temi kao što je definicija parlamenta Srbije o sudbini srpskog naroda.

 Deklarativno izjašnjavanje nije dovoljno: Čedomir Jovanović
 

Jovanović je kazao da je srpski paralment do sada usvojio "desetine rezolucija koje su po pravilu bile alibi za nedostatak spremnosti da se preuzme odgovornost za poražavajuću sudbinu srpskog naroda, tragične žrtve našeg naroda, državljana ove zemlje i svih drugih kojima smo mi uništavali život svojom pogrešnom politikom".

"Ako postoji tema u kojoj ne smemo da nastupamo kao stranački lideri mislim da je to tema koja se bavi ljudskih žrtava bez obzira da li govorimo o Srebrenici ili stradanju Srba na prostoru bivše Jugoslavije", rekao je Jovanović.


Prema njegovim rečima, LDP ne pruža podršku pominjanju tužbe protiv Hrvatske pred Međunarodnim sudom u deklaraciji i smatra tu inicijativu neiskrenom.

On je posle sednice Kolegijuma parlamenta, na kojoj se raspravljalo o nacrtu deklaracije o osudi zločina počinjenim nad srpskim državljanima i srpskom narodu, novinarima u Skupštini kazao da nije dovoljno deklarativno izjašnjavanje.


Jovanović je ukazao da je za to potrebna ozbiljnost i razumevanje činjenica da se toliko puta do sada razgovaralo "o stradanju Srba na Kosovu, Bosni, u Hrvatskoj, u Sloveniji i da to samo po sebi nije dovoljno".


"To nas je i dovelo u poziciju da danas mi ne možemo da kažemo šta se desilo našem narodu i ko je sve za to odgovoran" istakao je šef poslanika LDP.


Jovanović je rekao da LDP očekuje da oni koji su pokrenuli inicijativu prvo naprave analizu svih dosadašnjih dokumenata u kojima se parlament izjašnjavao o sudbini srpskog naroda na prostoru bivše Jugoslavije kako bi se uočile njihove slabosti.


Onda je potrebno da se, kaže Jovanović, sa svima drugima u društvu napravi ozbiljan iskorak "u odnosu na sve dosadašnje poslove koje je parlament radio po tom pitanju, ne kroz definicuju sudbine srpskog naroda nego kroz saopštavanje istine o razlozima zbog kojih smo stradali, odgovornosti za to stradanje i definisanje načina na koji će tako nešto biti nemoguće u vremenu pred nama".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online