Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
37
Subota 12.07.2014.
17:56
b92.net, Beta A

Lazar Krstić podneo ostavku

Ministar finansija Lazar Krstić podneo je ostavku na tu funkciju, a kao razlog za to naveo je neslaganje u tempu sprovođenja reformi u Srbiji.

Ne slaže se sa Vučićem oko tempa reformi: Lazar Krstić
 

Krstić je svoju odluku o tome da podnosi ostavku objavio na konferenciji za medije posle sednice Vlade Srbije, navodeći da je ta odluka doneta u dogovoru sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

Krstić je naveo da je glavni razlog za povlačenje iz Vlade Srbije to što se sa premijerm Srbije Aleksandrom Vučićem ne slaže oko brzine sprovođenja reformi, iako je sa njim saglasan oko svih potrebnih ekonomskih mera.

"Nemam sumnje i verujem potpuno premijeru Vučiću da mi želimo istu zdravu i reformisanu Srbiju i ubeđen sam da će na tome Vlada raditi ma koliko to bilo teško. Ipak, imamo različite pristupe oko dinamike. Premijer ima meko srce, zato ima toliku podršku naroda i ne sumnjam da niko od njega ne razume bolje šta je moguće sprovesti i kako", kazao je Krstić.

"Ja sam smatrao da ove mere, a to je samo deo, treba da budu sprovedene odmah i u punom obimu. Mislim da premijer i ministar finansija moraju da imaju isti prisutup i zbog toga, a posle razgovora koji nisu od juče, postigli smo dogovorda podnesem ostavku", naveo je Krstić.

Krstić je rekao da je smatrao da penzije u Srbiji treba da se smanje najmanje 20 odsto, a plate u javnom sektoru najmanje 15 odsto i da je potrebno otpustiti u naredne dve godine najmanje 160.000 ljudi, uz poskupljenje struje od bar 30 odsto.

"Premijer ima meko srce i zato ima i toliku podršku naroda. Ne sumnjam da bilo ko od njega bolje razume šta je potrebno i moguće sprovesti. Sa druge strane, ja sam smatrao da mere moraju odmah da se sprovedu i u punom obimu", rekao je Krstić.

POVEZANE VESTI

Subota 12.07.2014. 17:56
BRAVO LAZARE . BEZI OD SNS BANDITA KOLIKO TE NOGE NOSE . VUČIĆ JE BANDIT KAKVOG SRBIJA NIJE IMALA . Iako ga narod "obožava" NEĆE DUGO . OČEKUJEM DA ĆE PRVO REAGOVATI "HIPNOTISANI GLASAČI" .
Subota 12.07.2014. 18:23
Hahaha kakva je ovo pogana gamad...te reforme im je MMF diktirao a ovaj "genije" samo izrecituje to sto mu MMF servirao. Dokaz ovome je da satro ON a ne MMF hoce da odradi sve odmah a to je vec vidjeni MMF scenario po Cileu, Argentini, Boliviji, Rusiji, Poljskoj itd. I to se jos bolje vidi kroz novi zakon o radu, prodajom porodicnog blaga, rezanjem socijalne mreze, poskupljenjima i slicnim reformama. Htedoh reci imao je bar obraza da da ostavku posto 99.9999% njih fotelju moze napustit samo kad ga isteras (bukvalno) ali razmislim malo bolje i zakljucim da ovo pacovi napustaju brod...Ova drzava je pukla, slede socijalni nemiri...
Subota 12.07.2014. 18:04
Na vreme pacovi napustaju brod koji tone.Te fore sa skriningom i jeftinom propagandom EU vise ne pale.Covek to na vreme primetio i zbrisao.Prvo govore o reformama pa se onda upiske od straha kada vide sta su im strane diplomate zacrtale.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online