Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 26.07.2014.
22:22
blic.rs A

Tadić: Pajtićev zaokret je korak nazad

Posle dugogodišnjeg stava da Evropa nema alternativu, u politici Demokratske stranke doći će do zaokreta. Lider te stranke Bojan Pajtić najavljuje novi pristup - da Evropska unija ima opciju, i to srpsku Srbiju.

DS napustila izvornu misiju: Boris Tadić

Komentarišući ovaj zaokret, nekadašnji prvi čovek demokrata, a sada lider NDS Boris Tadić u izjavi za ''Blic'' kaže da je i ranije govorio da je DS napustila svoju izvornu misiju.


''A 'razvodnjavanje' čvrste i nedvosmislene opredeljenosti za EU je samo još jedan od dokaz toga. Dovođenje u pitanje jasne opredeljenosti za EU od strane bilo koje stranke je korak unazad za Srbiju. Pogotovo ukoliko to čini stranka koja je rodonačelnik evropske politike u Srbiji i zagovaranja članstva u EU kao spoljnopolitičke opcije bez realne alternative'', kaže Tadić.

On dodaje da dok god postoji EU svako udaljavanje od evropske politike ili zastoj u procesu integracija znači nazadovanje Srbije.


Bivši predsednik DS Dragan Đilas nije želeo da komentariše Pajtićevu najavu jer, kako kaže, ''ne daje političke izjave''. Upitan da li se DS okreće ka novoj politici bez EU, šef poslaničke grupe demokrata u parlamentu Borko Stefanović kaže za ''Blic'' da je sigurno da nema zaokreta u politici DS.


''Smatramo da je najbolja alternativa EU, ali ne i jedina, mada su sve ostale mnogo lošije. To ne znači da mi odustajemo od EU i to se neće dogoditi, ali dok to čekamo, treba da pokušamo da poboljšamo sistem u Srbiji'', kaže Stefanović.


Đorđe Vuković, programski direktor Cesida, kaže za beogradski list da je DS izgubila ekskluzivitet politike EU integracija.


''Sada je to politika vlasti. Pajtićeva najava je politički pragmatična, međutim, srpska Srbija pa onda evropska može biti postavka, ali problem ove politike je što mi nemamo kapacitet da sami sređujemo Srbiju i zato nam je neophodna EU'', kaže Vuković.

POVEZANE VESTI

Nedelja 27.07.2014. 00:11
Lutkar još sanja gazde iz Vašintona šta znači strah treba mu mnogo velika optika on nevidi da EU postoji samo još kafanskoj priči.
Nedelja 27.07.2014. 07:18
Da smo normalna i pravna drzava a ne banana drzava,Tadic bi vec na robiji bio visedecenijskoj zbog izdaje drzave i pljacke.Sve go izdajnik i lopov na slobodi,Ceda,Vuk,Vucic,Dacic...
Nedelja 27.07.2014. 03:58
docice im eu glave
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online