Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 27.08.2014.
14:20
Srna A

''Kada pregovori sa EU dođu do kraja, Nemačka će tražiti od Srbije da prizna Kosovo''

Poslanik nemačke Socijaldemokratske partije (SDP) Ditmar Nitan izjavio je da Srbija nije dužna da se pridruži sankcijama koje je EU uvela Rusiji i da bi bilo arogantno tako nešto očekivati od nezavisne države i zbog tog kočiti njen evropski put.

Priznanje Kosova je neminovnost, dragi moj Aleksandre: Angela Merkel i Aleksandar Vučić
 

Nitan je, međutim, istakao da će kada pristupni pregovori dođu do kraja, Beograd biti stavljen pred neminovnost da je članstvo moguće samo uz priznanje samoproglašenog Kosova.

"Taj zahtev mora doći, ali tek na kraju. Kada pristupni pregovori dođu skoro do kraja, od Srbije će se tražiti skok. Ko god za pet ili šest godina bude vladao u Beogradu, biće stavljen pred neminovnost da je članstvo u EU moguće samo uz priznavanje Kosova. Videćemo kako će to priznanje izgledati", rekao je Nitan za radio "Dojče vele".

On je naglasio da, uprkos pojedinim glasovima u EU i Nemačkoj, koji žele potpuno priznanje po hitnom postupku, to nije pravi put.

"Normalizacija i postepeno približavanje do modusa vivendi ne može i ne sme da bude prebrzo. Treba ići korak po korak, i svoje domaće zadatke treba da ispunjavaju obe strane", poručio je Nitan.

POVEZANE VESTI

Sreda 27.08.2014. 15:54
Od vas nas takav uslov ne iznenadjuje. Do dana danasnjega vi ste nam cinili samo zlo. Svo zlo koje ste nam ucinili neka Gospod Bog da da se vama vrati u buducnosti. Toliko o ravnopravnosti. Ako taj uslov postavite kao poslednji, u Srbiji ce biti referenduma o ulasku u EU. Ja sam siguran da ce odgovor biti NE. I sta ce mo poale. Hocete li nas opet bombardovati kasetnim i bombama sa osiromasenim uranijumom? Hocete li? Citiracu pokojnog Milica od Macve: "USTA VAM SE ZAVRAT OKRENULA". Ne znam da li cu doziveti da vidim tu ruku koja ce potpisati da je SRPSKO Kosovo i Metohija suverena i nezavisna drzava sa stolicom u UN.
Sreda 27.08.2014. 18:21
Za Kosovo je jasno od prvog dana da će to biti "posljedni" uslov za bijedni ulazak u EU-ropsku uniju, da robujemo na poseban način kada nas usitne na kvartove. Ne zna se ko nas danas više kara u ne/zdrav mozak: da li EU-ropska unija, ili Vučić zvani Tito Drugi/Treći, koji li je redosledom, jebem li ga.
Sreda 27.08.2014. 14:47
Nemoguće!Nemačka nije u toku.Pa mi smo to već uradili.Kako smo ih ovaj put preduhitrili.neće oni nama ha.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online