Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Četvrtak 28.08.2014.
21:50
Beta A

"Samovolja Vučića šteti Srbiji"

Demokratska stranka Srbije (DSS) saopštila je da infrastrukturni projekti za koje premijer Aleksandar Vučić traži podršku EU nisu ni ekonomski, ni politički interes Srbije, i upitala čije interese Vučić zastupa i brani.

Aleksandar Vučić i Angela Merkel u Berlinu
 

"Očigledna samovolja predsednika Vlade da po sopstvenom nahođenju ili po nečijem, spoljnom nalogu, utvrđuje strateške interese Srbije mora ozbiljno da zabrine svakog građanina Srbije, jer se radi o potezima koji mogu da prouzrokuju nesagledivu ekonomsku štetu Srbiji i suprotni su njenim vitalnim državnim interesima", ističu u DSS-u Za tu stranku ostaje nada da "Evropska unija, zbog toga što se nalazi
u dubokoj krizi, ove predloge predsednika srpske Vlade neće moći da podrži".

Vučić: Stabilnost regiona najvažnija

Vučić je kazao novinarima u Berlinu da Srbija predlaže tri infrastrukturna projekta, za koje je deo finansijskih sredstava obezbeđen iz EU, ali su i dalje potrebni grantovi i krediti od Unije. Radi se o izgradnji pruga Beograd-Sarajevo i Beograd-Podgorica-Bar, i autoputa od Niša do Prištine.

U DSS naglašavaju da je isticanje tih projekata kao prioritetnih "u potpunoj suprotnosti" sa vladinom Strategijom razvoja železničkog, drumskog, vodnog, vazdušnog i intermodalnog transporta od 2008. do 2015. godine.

"Ovom Strategijom su potpuno jasno i argumentovano istaknuti prioriteti Srbije. Ti, apsolutni proioriteti su Koridor 10, sa krakom Beograd-Novi Sad-Budimpešta i Niš-Sofija, kao i Koridor 7 (reka Dunav). Sve ostalo je u drugom i trećem planu", navode u toj partiji. Kako se ističe, put Niš-Priština, koji predsednik Vlade proglašava
putem od nacionalnog interesa i predlaže čak izgradnju autoputa, vladina Strategija je s pravom uvrstila tek u srednjoročni plan rehabilitacije-rekonstrukcije postojeće putne mreže.

"Isto je i sa prugom Beograd-Sarajevo, trasom Lajkovac-Valjevo-Loznica, odavno propalim besmislenim projektom, koji se u Strategiji i ne pominje. U čemu je interes Srbije da se zalaže za izgradnju pruge Podgorica-Tirana odgovor zna samo predsednik Vlade", dodaju u DSS.

POVEZANE VESTI

Petak 29.08.2014. 00:20
Kako glupa ideja da se gradi pruga Beograd - Sarajevo. Sta cemo mi to izvoziti u Sarajevo ili iz njega uvoziti? Sarajevo je slepo crevo u Evropi i moze da nam izvozi samo dzihad i vahabije. Sto ne grade prugu Beograd-Banjaluka? Pa nece valjda da ruse one zardjale,klimave rampe ka Bosni..ono moze biti korisceno kao turisticka atrakcija...da bi se onako nesto videlo,morao bi covek ici do avganistana i pakistana
Četvrtak 28.08.2014. 22:40
Sve receno,nemam sta da dodam,ni oduzmem. Amen.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online