Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 28.08.2014.
22:13
Beta A

"Biće proširenja EU, ali ne tako brzo"

Do daljeg proširenja Evropske unije neće doći odmah, ali će se ono desiti vremenom, i EU ne želi da ostavi nikakvu sumnju u to, rekao je danas u Berlinu predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo.

Proširenje na dugom štapu: Žoze Manuel Barozo
 

"Naš zajednički cilj je jasan: Mi želimo da vidimo zemlje Zapadnog Balkana da se na kraju pridruže EU. To je u našem zajedničkom političkom, ekonomskom i geostrateškom interesu. To je pravi način da odbranimo dugoročni prosperitet svih građana u našoj evropskoj porodici", rekao je Barozo na zajedničkoj konferenciji za novinare sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i albanskim premijerom Edijem
Ramom.

Konferenciji za novinare je prethodio sastanak Baroza i Merkelove sa premijerima zemalja Zapadnog Balkana u okviru današnje konferencije u Berlinu, posvećene tom zapadnobalkanskom regionu. Barozo je istakao da je pred zemljama koje žele da uđu u EU "pažljivo sproveden proces, baziran na jasnim i čvrstim zahtevima za
proširenje, bliskom dijalogu i konkretnoj podršci" kako bi se osiguralo da "naši prijatelji i partneri urade ono što mora da se uradi i da budu dobro pripremljeni".

"Napredak na evropskom putu je opipljiv i stvaran, kao što je pokazalo prošlogodišnje priključenje Hrvatske, ali i nedavni koraci koje su preduzeli Srbija, Albanija i Kosovo", rekao je predsednik Evropske komisije. On je naglasio da je na evropskom putu od ključnog značaja "jačanje vladavine prava, unapređenje regionalne saradnje, poboljšanje ekonomske uprave i javne administracije".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 28.08.2014. 22:43
Nevjerovatno, koliko je bivša i sadašnja vlada Srbije uporna u jednoj utopiji zvanoj EU !!
Četvrtak 28.08.2014. 23:12
Koliko ja znam geografiju,Srbija je u Evropi,ne u Africi ili Aziji.Ko to treba da prizna cinjenicu da je Srbija Evropska zemlja.A dali mozemo da imamo zajednicke i iste interese - e pa ne mozemo. Iz proste cinjenice da svaka zemlja ima svoje specificnosti,pa prema tome i razlicite interese.Dali hocete da nam komandujete sta da radimo? E pa i to ne moze,iz proste cinjenice da je Srbija u svojoj dugoj istoriji,bila jedina zemlja u Evropi,koja nikada nije imala robovlasnicki sistem.Otud izreke Rimskih vladara za Srbiju: " J.bem ti zemlju,u kojoj ne mogu kupiti roba!" Svidja,o se vama ili ne mi smo u Evropi,a skim ce da saradjujemo je nasa unutrasnja stvar.
Četvrtak 28.08.2014. 22:31
Dok vas skroz ne pokupujemo, rasturimo, ponizimo,i jos malo unistimo uz pomoc naseg coveka Ace Vucica.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online