Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 02.09.2014.
09:29
Danas A

Dačić: Šta pričaju?! Nećemo potpisati sporazum sa Prištinom

"Srbija neće potpisati međunarodni mirovni sporazum sa Kosovom", rekao je srpski šef diplomatije Ivica Dačić povodom najave odlazećeg premijera samoproglašenog Kosova Hašima Tačija o skorom potpisivanju tog sporazuma kao uvertire za početak druge faze dijaloga.

Hodžaj pred SB UN rekao da treba da se potpiše međudržavni mirovni sporazuma. To znači da smo priznali Kosovo. Ne dolazi u obzir: Dačić
 

"Tači tu misli na međusobno priznanje Srbije i Kosova. Srbija neće potpisati taj sporazum", rekao je Ivica Dačić za beogradski list "Danas" napomenuo da je o tome nedavno govorio ministar spoljnih poslova samoproglašenog Kosova Enver Hodžaj pred Savetom bezbednosti UN, što je, kako ocenjuje Dačić, odraz njihovog slepila.

"Oni misle da je sve već rešeno što se tiče statusa i samo na nas treba izvršiti pritisak. Mi nismo promenili naš stav i svi dogovori koji su postignuti bili su statusno neutralni", rekao je Dačić.

Stručnjaci upućeni u dijalog Beograda i Prištine, koji se odvija posredstvom EU, rekli su

Pale maske: Priznajte Kosovo!

da će do potpisivanja tog sporazuma morati da dođe, uprkos negiranju u Srbiji, ali, ipak, ne u skorije vreme, kako tvrdi Tači.

Tači je prošle nedelje u Briselu rekao nemačkom kancelaru Angeli Merkel, ali i svima prisutnima na konferenciji o zapadnom Balkanu da je "Kosovo spremno da nastavi drugi deo faze dijaloga" koja bi, kako je rekao, trebalo da se okonča "međunarodnim sporazumom o miru između Kosova i Srbije".

Hodžaj je pred Savetom bezbednosti UN rekao da je Kosovo spremno za nastavak dijaloga sa Srbijom do pune normalizacije odnosa, ali da dijalog ne treba da bude beskonačan i da treba da bude okončan potpisivanjem međudržavnog mirovnog sporazuma.

POVEZANE VESTI

Utorak 02.09.2014. 10:27
Dačić je na opasnim DROGAMA sad kad je sa Vučićem prodao Kosovo malo bi da opere crn obraz e neće moći sada narod treba da kaže svoju reč.
Utorak 02.09.2014. 13:23
Hoces Dacicu pa ces da pitas ima li jos,kada te pritisnu tvoje gazde sa zapada.Da nije bilo tebe Dacicu i tvoje podrske Tadicu,Kosovo ne bi dobilo umesto UN dobilo je bandu iz EULEX,ne bi dobilo carinu,zastavu,granicu,tablice,diplome,licne karte,katastarske knjige,i sva ostale sporazume gde je Srbija sa vama izdajnicima priznala Kosovo kao drzavu zahvaljujuci tebi i Tadicu,a vasu politiku izdaje nastavlja Vucic koji je prodao veru za veceru..Potpisaces i ulazak Kosova u UN sto je i uslov sledeci,sve cete ti i Vucic potpisati zarad fotelje i vlasti.Djon obraz od vas,zlo po narod ste.
Utorak 02.09.2014. 10:39
dje ste sada glasnogovornici --sto puta sam napisao da su svi dogovori " statusno neutralni " i etooooo --jos jedna godina i gnjde nestaju u vidu "Praha":
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online