Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 04.09.2014.
12:14
B92, Beta A

Depardje: Srećan sam što Srbija ne prati EU

Čuveni francuski glumac Žerar Depardje, koji boravi u poseti Beogradu, rekao je da je srećan što Srbija ne prati Evropsku uniju i što nije uvela sankcije Rusiji. Smatra da je Srbija time pokazala svoju vidovitost jer veruje da će se sitacija rešiti povoljno po zemlju koja mu je dala državljanstvo.

Ne bavi se politikom, ali je srećan što Srbija nije uvela sankcije "njegovoj" Rusiji: Depardje u razgovoru sa Vučićem
 

Komentarišući krizu u Ukrajini, Depardje je rekao da to nije ništa novo i da napetosti tamo datiraju još od vremena Katarine Velike, ali da veruje da će predesednik Vladimir Putin rešiti situaciju na miran način.

Kako je rekao, u Srbiju je došao zbog kulture, da nije došao ništa da traži već da "želi da upozna humane ljude".

Najviše su navodno pričali o vinu i hrani
 

"Reč je o velikoj zemlji, maloj, ali velikoj zemlji kada je reč o istoriji i kulturi", kazao je Depardje i dodao da je veoma srećan što će Srbiju ove godine, prema najavama premijera, posetiti veliki broj značajnih ljudi iz sveta.

Kako je rekao sa srpskim premijerom Srbije je pričao o vinima jer su obojica ljubitelji istih, ali i o hrani koja ga mnogo zanima. Naveo je i da mu je premijer Vučić poklonio korpu vina i srpske proizvode.

Premijer Vučić zahvalio se Depardjeu na poseti i kazao da se još nisu dogovarali ni o kakvoj konkretnoj saradnji, ali da je zamolio Depardjea da promoviše Srbiju u svetu.

"Posebno sam srećan što je gospodin Depardje pokazao veliko poštovanje prema Srbiji i spskoj istoriji i na neki način prema srpskoj politici", kazao je Vučić.

Može li srdačnije među ljudima koji se tek upoznaju?
 

Francuski glumac danas boravi u poseti Beogradu, a iz Vlade Srbije ide u posetu Jugoslovneksoj kinoteci i Beogradskoj filharmoniji u pratnji minsitra kulture Ivana Tasovca, dok bi u 12 časova trebalo da poseti zgradu Geozavoda u Karađorđevoj ulici gde će ga dočeakti gradonačelnik Siniša Mali.

Depardje se pre dve godine odrekao francuskog državljanstva zbog visokih poreza za bogataše, preselio se u Belgiju, a zatim je 2013. godine dobio i počasni ruski pasoš.

Prošle godine je posetio i Crnu Goru, sastao se sa premijerom Milom Đukanovićem i dobio zvanje ambasadora crnogorske kulture, a takođe se predstavlja i kao predstavnik ruske republike Mordovije.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 04.09.2014. 12:29
Kako je rekao, u Srbiju je došao zbog kulture, da nije došao ništa da traži već da "želi da upozna humane ljude". "Reč je o velikoj zemlji, maloj, ali velikoj zemlji kada je reč o istoriji i kulturi". Hvala ti Zerar na tako divnim komentarima o Srbiji !!!
Četvrtak 04.09.2014. 13:11
On pre svega prema svojoj državi nije ispao patriota, jer odbija da joj plati porez. Mogao je i ovde da zatraži državljanstvo, Srbija od svojih "umetnika" nikada nije zatražila nikakav porez, iako imaju avione i kamione.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online