Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
28
Subota 06.09.2014.
11:52
Srna A

"Defile u Novom Pazaru je šovinistička provokacija protiv Srbije"

Srbija će zaštititi ustavni poredak i svoje zakone i neće dozvoliti povampirenje neonacističkih ideja i ugrožavanje bezbednosti u Novom Pazaru ako se pod vođstvom muftije Muamera Zukorlića i Sulejmana Ugljanina nastavi militarizacija ovog područja, poruka je državnog vrha Srbije.

Kontroverzni defile u Novom Pazaru pod nazivom, "pohod na Hadžet"


Komentarišući skandalozni defile centrom Pazara, kada su sledbenici Islamske zajednice u Srbiji i SDA, u zelenim vojničkim uniformama sa fesovima na glavama i vojničkim znamenjem odali počast ratnom zločincu Aćifu efendiji, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da država treba oštro da reaguje na svako kršenje ljudskih i manjinskih prava, ali i na kršenje zakona.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić rekao je da je ikonografija "pohoda na Hadžet" već viđena i da je nova samo "koalicija Zukorlić-Ugljanin".

"Ove scene potpuno zatvaraju ekonomsku perspektivu za Sandžak i narod koji tamo živi. I do sada smo teškom mukom pronalazili investitore za taj kraj, a zbog ove manifestacije gube se i teoretske šanse za njihov dolazak. Građani Sandžaka za to ne treba da traže krivce ni u Beogradu ni u Briselu ni u Vašingtonu, nego u svom dvorištu", istakao je Ljajić.

On je ocenio i to da je svaka vlada pravila štetne ustupke prema Zukorliću, te da se to radilo njemu "iza leđa", a da Zukorlić sada demonstrira silu kako bi isposlovao još nešto za svoje lične interese.

"Do sada mu je 'ulog' bila navodna podrška građana, a pošto se videlo na izborima da ona ne postoji, pribegao je ovoj militarizaciji da bi trgovao", istakao je Ljajić.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović ocenio je da je Zukorlić, zloupotrebljavajući desnicu i svoj položaj u Islamskoj zajednici, obukao uniforme učenicima medrese, te da kao "verski lider" najprije iscenirao problem, a onda sitnom trgovinom pokušava da "ušićari od države nešto za sebe".

Predsednik novopazarskog Udruženja "Ras" Dobrosav Nikodinović ocenio je "pohod na Hadžet" kao šovinističku provokaciju uperenu protiv Srba i Srbije.

"Na delu je atmosfera straha u kojoj se stalno potencira da Bošnjaci imaju sva prava, a Srbi nikava. Bošnjaci rade šta im je ćef, divljaju na sportskim, verskim manifestacijama, a Srbi u strahu ćute i sele se. Šta bi se desilo kada bi Srbi pokušali da naprave neki verski skup u gradu? Pobili bi ih na licu mesta", istakao je Nikodinović.

Sandžački muftija Muamer Zukorlić je u sredu predvodio oko hiljadu ljudi u manifestaciji "Pohod na Hadžet", kojom su odali počast Bošnjacima koje su komunisti pogubili kao saradnike okupatora u Drugom svetskom ratu.

Učesnici kolone imali su na sebi zelene uniforme, crvene fesove i nosili zastave Islamske zajednice i ratne zastave takozvane Armije BiH.

POVEZANE VESTI

Subota 06.09.2014. 11:56
Nisu ovi lojavi nama problem, nego NAJVECI I NAJTEZI problem peta kolona u vlasti.
Subota 06.09.2014. 12:02
Strasno, strasno, sta radi vlada Srbije i nacionalna bezbjednost? Nista.! Da li je to znak da izdajnicka vlada odobrava rasturanje Srbije po EU i americkom planu? Jeste! U svakoj normalnoj zemlji bi odavno uhapsili tog muftiju Zukorlica za opasno podrivanje ustavnog uredjenja, samo kod nas ne. Srbijo osvjesti se!!!!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online