Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Subota 27.09.2014.
08:18
D. N. P. A

Zukorlić: Srbe ne treba da brine fes

Na svečanom ispraćaju na hodočašće u Meku i Medinu 190 budućih hadžija, muftija-sandžački Muamer Zukorlić je, sa centralnog gradskog trga u Novom Pazaru, muslimane u Srbiji pozvao na jedinstvo.

"Na našem jedinstvu su nam zavideli, pa su nas urekli, borićemo se protiv tog uroka"
 

- Na našem jedinstvu su nam zavideli, pa su nas urekli, borićemo se protiv tog uroka, jer mi smo narod koji i kad padne zna da ustane.


Muftija Zukorlić je poručio Srbiji i Srbima da se ne plaše, niti treba da ih brinu ni fes, ni zelena boja, "jer pravi musliman je onaj od čijeg jezika i ruke su sigurni svi drugi ljudi".


- Oseća se miris jedinstva i Islamske zajednice i Bošnjaka u Sandžaku. Bošnjaci baštine svoje jedinstvo kroz porodicu, svoju kulturu i safove (redove vernika u džamijama), u verskom smislu nas objedinjuje Kuran, ali stožer okupljanja na ovom svetu mora biti barjak Sandžaka i zastava Bošnjaka. Došlo je vreme da se otkloni "pet velikih nepravdi" prema muslimanima koje se odnose na: podele u IZ, vakufsku imovinu, BNV, veroučitelje i akreditaciju Internacionalnog univerziteta - poručio je on.


Da niko u Srbiji ne treba da se plaši muslimana, njihovih znamenja, vere, tradicije i kulture istakao je i predsednik Mešihata IZ u Srbiji dr Mevlud Dudić koji je naglasio da su čelnici ove islamske zajednice uvek spremni Srbiji da pomognu u privlačenju stranih investitora (posebno iz islamskog sveta) i ekonomskom prosperitetu kako Sandžaka tako i drugih delova države.


Svoje hadžije svečano će ispratiti i reis IZ Srbije Adem Zilkić.

POVEZANE VESTI

Subota 27.09.2014. 08:28
Muamer Zukorlić svoje prljavštine uvija u Islam. Pokornost Bogu to je Islam a ovo šta radi Zukorlić nema nikakve veze sa Božijim Zakonom.
Subota 27.09.2014. 08:45
Alo , poturice , sta ste vi sebi umislili --AKO KO TREBA DA SE PLASI ; TO STE ONDA VI A SRBIJA I SRPSKI-PRAVOSLAVNI NAROD NIKAD !! Zalosno je to sto vi radite , radikalizovali ste se i neznate za granice normalnog a to ce vasa djeca i naslednici da plate zivotima jer ste ich licno vi pogresno vaspitali , u Srbiji nikad niste imali Probleme alii ste ich sami izazavali , odlukue vasih pradjedova su postovane a Vase nece moci jer ste OPASNI PO OKOLINU !! MUFTIJA MUFTIJA --GADNO TI SE PISE !!!
Subota 27.09.2014. 10:10
Niko se i ne plasi fesa, vec onog ispod fesa, ne plasi se niko nicije kulture, vec nekulture, ne plasi se niko verskih obreda vec sovinistickih ispada. Ne plase se samo Srbi u Raskoj oblasti, vec se vise plase muslimani, ne plasi se niko verskih vodja, vec nakrivo nasadjenih lidera. Zukorlic je jedna kolateralna steta svog naroda, plasim se da je u Meku i Medinu, otiso konj, a da ce se vratiti magarac. Magarac od koga i sopstveni narod strepi, a Srbi mu se ne boje, jel ne laje bondzara zbog sela vec zbog sebe, od stotine sledbenika Zukorlic je spao na sacicu bednika, koji ga ne prate sto zele, vec sto nemaju kud.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online