Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Subota 27.09.2014.
22:19
Beta A

Ružić ima utisak o "Utisku" i cenzuri

Funkcioner Socijalističke partije Srbije Branko Ružić danas je, povodom situacije u vezi sa emisijom "Utisak nedelje" Olje Bećković, ukazao da su političari dužni da stanu u odbranu novinarskih sloboda.

Ružić o cenzuri i koaksijalnim kablovima
 

"Imam 'utisak' da političari imaju obavezu da stanu u odbranu principa, vladavine prava, novinarskih sloboda, izražavanja različitosti u stavovima i mišljenima i afirmaciju demokratskih i evropskih vrednosti", napisao je Ružić na Fejsbuku, uz napomenu da je to njegov lični stav.

On je dodao i da ga "obuzima utisak" da promena svesti i mentaliteta protokom poprima obrise duha vremena kada su se "vlažili" i koaksijalni kablovi - u vreme cenzure krajem 1990-ih godina. "Iskreno se nadam da me utisak vara", napisao je Ružić.

Ako vam nije jasno šta je Ružić hteo ovim da kaže i kakve veze koaksijalni kablovi imaju sa cenzurom možda vam nešto bude značila definicija kokasijalnog kabla, koju smo preuzeli sa Vikipedije. Naime, elektronska enciklopedija kaže: "Koaksijalni kabl je vrsta električnog kabla kod koje je jedan provodnik smešten unutar drugog šupljeg provodnika tako da oba imaju zajedničku osu. Nesimetrični kablovski vodovi javljaju se zbog potrebe za vodovima koji oko sebe neće širiti ometajuće elektromagnetnko polje i time ometati druge vodove". Metafora sada ima smisla.

Emisija "Utisak nedelje" trebalo je da bude emitovana sutra na TV B92, ali je njena autorka Olja Bećković saopštila da je "Utisak" zabranjen.

Većinski vlasnik kompanije B92, deoničarsko društvo "Astonko" saopštio je večeras da su neistinite tvrdnje da je zabranjen "Utisak", već da nije postignut dogovor autorke i menadžmenta televizije o emitovanju emisije.

POVEZANE VESTI

Subota 27.09.2014. 22:25
Jedino Ružić smije da kaže istinu a ona je Vučić je zabranijo utisak nedelje jer Olja pljuje i po njemu a gde to ima da DIKTATOR dopusti da se kaže istina.
Subota 27.09.2014. 22:33
Ruzicu,povedi ono malo postenih u SPS da se smeni ono djubre izdajnicko prodano foteljasko g.Dacic.Unistice sigurno SPS ovim ponizavajucim slihtanjem Vucicu izigravajuci mu pudlicu.Ruzicu smeni Dacica.
Subota 27.09.2014. 22:58
Kada su počele mjere štednje u Grčkoj non stop su bili štrajkovi, kod nas se smanjuju i onako niske zarade i penzije a mi protestvujemo što bi pederi malo da se šetaju Beogradom...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online