Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Sreda 08.10.2014.
15:19 >> 15:39h
Srna A

"Ja bih prema nama bio i oštriji"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je delimično zadovoljan ocenama Evropske komisije u godišnjem izveštaju o napretku Srbije ka EU, navodeći da su one u najvećem delu objektivne, ozbiljne i odgovorno postavljene, ali da ima političkih stvari o kojima može da se diskutuje.

Nasmejani premijer prima izveštaj EK: Majkl Devenport i Aleksandar Vučić
 

"Za sve ostalo mogao bih u pojedinim delovima da budem i oštriji od Evropske komisije, pogotovo u oblasti pravosuđa i životne sredine", rekao je Vučić na konferenciji za novinare, nakon što mu je šef Delegacije EU Majkl Devenport na sednici Vlade Srbije uručio izveštaj Evropske komisije.

Reforme i pregovori sa Prištinom

Evropski komesar za proširenje Štefan File rekao je u Briselu da od Srbije očekuje napredak u reformama, posebno u oblasti vladavine prava i normalizacije odnosa sa Kosovom.

Što se tiče spoljne politike i bezbednosti, Vučić je rekao da Srbija daje sve što može da poštuje i prati politiku EU, da poštuje teritorijalni integritet Ukrajine i ni na koji način nije, niti doprinosi rasplamsavanju sukoba, ali da Srbija ima svoj interes i mora da opstane i preživi.

On je naveo da je strateški cilj Srbije ulazak u EU, da je Srbija na evropskom putu i da će poštovati obaveze prema svojim evropskim partnerima i da će to saopštiti i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

"Ponosan sam na srpsku politiku koju saopštavam isto i u Vašingtonu, i u razgovoru sa potpredsednikom SAD DŽozefom Bajednom, i u Moskvi i u Briselu. To je Srbija koja se ne stidi što vodi jasnu i nedvosmislenu politku", rekao je Vučić.

Vučić je istakao da je Srbija veoma zahvalna što joj je EU dala 1,5 milijardi evra do 2020. godine, "što je iznos najviši od svih zemalja u regionu", te da će se potruditi da to na pravilan način potroši.

Šta mami osmeh Vučiću?

On je napomenuo da je Srbija najbolje ocenjena od zemalja u regionu, da su čak i zamerke najmanje u odnosu na druge, te izrazio zahvalnost Evropskoj komisiji što razumie koliko je teško i hrabro bilo donijeti odluku o ozdravljenju ekonomije Srbije.

Premijer je istakao da je posebno ponosan na činjenicu da se poštuje borba protiv korupcije i organizovanog kriminala koju vodi Srbija, posebno politička volja, ali da će morati da bude poboljšana situacija sa donošenjem i provođenjem sudskih presuda.

Vučić: Nemam ništa s sklanjanjem Utiska nedelje

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nema veze sa sklanjanjem emisije Utiska nedelje sa televizije B92 i da se ne slaže sa navodima Izveštaja o napretku sa EU o pritiscima na medije.
"Izgleda je neko s vaše televizije to zabranio, ili se nije dogovorio, ili je bilo nešto treće", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše navode autorke te emisije Olje Bećković i dela opozicije da je on zabranio tu emisiju.

POVEZANE VESTI

Sreda 08.10.2014. 15:31
ПИЦОУСТИ ДРАМОСЕРУ ТИ СИ ЈЕДНА ПОДГУЗНА ЕВРОПСКА МУВА. ЖИВЕЛА СРБИЈА
Sreda 08.10.2014. 16:32
Pa ti si lupi šamar!ali onako, oštro, a ne kao oni specialci!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online