Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 11.10.2014.
09:37
Beta A

"Pregovori sa EU zavise od Kosova"

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da otvaranje poglavlja u pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom zavisi od primene Briselskog sporazuma Beograda i Prištine.

Poglavlje po poglavlje, vraćamo se na KiM: Ivica Dačić
 

Dačić je rekao da bi, ako u Briselu procene da su zadovoljni stepenom implementacije, nova poglavlja u pregovorima Srbije i EU mogla da budu otvorena do kraja godine.

"Poglavlje 32, koje se odnosi na finansijsku kontrolu, zavisi od poglavlja 35, dakle od Kosova, a to je implementacije Briselskog sporazuma Beograda i Prištine", rekao je Dačić.

Šef srpske diplomatije je rekao da je juče u Briselu lično prisustvovao skringu poglavlja 31, koje se tiče spoljne politike, odnosno njenog usklađivanja sa EU, "jer neki postavljaju pitanje da li, zbog toga što se nismo pridružili sankcijama protiv Rusije, stvarno hoćemo u EU".

"Mi smo svesni svojih obaveza, a jedina stvar oko koje se ne slažemo sa EU jesu sankcija Rusiji, koje ne možemo da podržimo baš kao što ne podržavamo embargo Rusije na uvoz hrane iz EU", izjavio Dačić, ponovivši da je članstvo u Uniji "prvi prioritet" Vlade Srbije.

POVEZANE VESTI

Subota 11.10.2014. 11:11
Pa boze gospode dali se ijedne novine mogu otvorit ijedan dan a da ova spodoba (KOFERCE) nije na naslovnoj strani fuj kad vidim njegovu sliku odmah moram na povracanje lopuza izdajnicka i lopovska ako uopste postoji zakon u Srbiji njega i Dinkoca cekaju vesala a ima ih jos kao da ih je voda naplavila sve lopov do lopova i svi eto nazalost na vrhu
Subota 11.10.2014. 12:08
...pa sto TO ne rece pred glasanje...sta sad pricas....nikad ljigaviju i dvolicniju vladu do sada nismo imali....
Subota 11.10.2014. 13:29
Ocigledno je da EU prilagodjava ove pregovore onako kako njima odgovara odnosno forsira poglavlja koja u politickom smislu prate njihove frustracije i tu se ne obaziru ni na kakav pokusaj da neku drzavu unaprede vec da pridobiju sto veci broj sledbenika za svoju suludu politiku. Nama naturaju poglavlja koja ni jedna drzava sadasnja clanica nije otvarala tim redom vec sada prioritet imaju poglavlja koja ce nas baciti nazad u stanje jos gore od onog pocetnog odnosno sadasnjeg. Onaj ko i dalje smatra da treba uci u takvu tvorevinu ne samo da nije realan nego uopste ne prati tok politickih igara oko nas i vrlo tesko se moze nazvati ptriotom . Sada se tacno vidi koliko nas EU zeli u svojim redovi
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online