Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
57
Sreda 15.10.2014.
15:43 >> 19:50h
Beta A

"Jedva čekam šta će Evropa da kaže"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je incident na fudbalskoj utakmici Srbije i Albanije bio najteža politička provokacija sa tri cilja - pokušaj poniženja srpskog naroda, izazivanje dugoročne nestabilnosti u Srbiji i na Balkanu i uticaj na dnevnopolitičke prilike u Srbiji.

Vučić upozorio EU, ali smo ih ipak pustili!

Vučić je rekao da željno iščekuje izveštaj Evropske komisije i da nikako "neće prihvatiti ocenu da su svi podjednako krivi", dodajući da će Srbija uspeti da spreči teritorijalne pretenzije.

"Šta bi neki rekli u EU i SAD da smo mi kojim slučajem poslali navijače u Tiranu sa obeležjima velike Srbije i četničkim obeležjima. Pa to bi bio skandal za ceo svet", kazao je Vučić.

Premijer Srbije je ponovio da neće prihvatiti podeljenu krivicu u izveštaju EK jer je, kako je istakao, juče već upozorio partnere Srbije iz EU na moguće prvokacije. On je dodao da je juče u Beogradu boravilo lice sa obeležjima OVK.

"Bilo je jasno da su došli sa namerom da provociraju domaćina", kazao je on i dodao da je očigledno da je neko hteo da uradi nešto da bi izazvao haos.

Vučić je kazao da još nije nađena naprava kojom se upravljalo bespilotnom letelicom, navodeći da je izgleda korišćen mobilni telefon za manevrisanje i da će istražni organi utvrditi o čemu se radi.

 

 

Zastava "velike Albanije" na stadionu Partizana, usred Beograda

Pročitajte još:

* Utakmica je prekinuta posle tuče na terenu zbog zastave "velike Albanije"

* VIDEO: Stefan Mitrović je HEROJ Srbije!

* Dokle samo Srbija da se izvinjava?

Na pitanje novinara da li će incident odložiti posetu albanskog premijera Edija Rame Srbiji, koja je zakazana za sledeću nedelju, Vučić je kazao da će o tome odluku doneti on lično.

Istakao je da nije bilo propusta u bezbednosnoj proceni, ali je dodao da se mora preispitati rad svih nadleznih od Fudbalskog saveza Srbije do policije.

POVEZANE VESTI

Sreda 15.10.2014. 15:43
A DEDO TI CETNIK !! Ne lazi budaletino , idi na Terazije izdajnice !!
Sreda 15.10.2014. 15:47
Koga boli k.... sta ce EK da kaze, desilo se sta se desilo i provokacija je napravljena u sred Beograda. Bal pedera se cuvao kao da ce armagedon jebo te zivot, a na utakmicu ovakvog tipa lete droneri. Aj ne se... vise i ne folirajte narod,
Sreda 15.10.2014. 15:45
Šiptaru sve si znao, ne laži ti si sve odobrio.jba la te ek i njen izveštaj, kad je pa to ek dala istinit izveštaj, bez da nas optuži i ucenjuje?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online