Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Nedelja 19.10.2014.
07:47
D. Dekić - Vesti A

Treba li Srbiji Edi Rama?

Eho velikoalbanske promocije na fudbalskom meču usred Beograda, koji ne prestaje da odjekuje, nameće i pitanje treba li Srbiji dolazak premijera Albanije Edija Rame, već za tri dana.

Vređao Srbiju, sad bi da bude gost: Edi Rama

Rama ne prestaje da sipa so na živu ranu otvorenu na stadionu u Humskoj nakon decenijama poremećenih odnosa zbog problema Kosova, ali i ističe spremnost da dođe u Beograd i kaže da je na srpskim vlastima da li će ga pozvati.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić odgovara da će odluku o tome doneti najkasnije danas. U jučerašnjem dugom telefonskom razgovoru sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, Vučić je rekao je da će Srbija, bez obzira na incidente učiniti sve da očuva političku i ekonomsku stabilnost, u Srbiji i regionu.

Komunikacija Vučića sa Merkelovom, prema oceni analitičara Branka Raduna, nosi solidnu poruku da Srbija može i ne mora da prihvati dolazak Rame. On kaže da bi bilo loše da Srbija tek tako pređe preko teškog incidenta, ali i da prekine svaku komunikaciju, jer su to dve pogrešne krajnosti.


- Lično ne bih voleo da vidim Ramu u Beogradu, ali je loptica na teritoriji EU koja mora da uloži napor da do takve posete dođe. On u stvari ne dolazi, već je poslat - kazao je Radun.


Da bi otkazivanje Ramine posete predstavljalo poraz diplomatije EU i SAD u pokušaju da kontrolišu događaje na Balkanu, smatra stručnjak za međunarodne odnose Predrag Simić, kao i Dušan Janjić koji kaže da Brisel i Vašington mnogo ulažu u tu posetu.
- Verujem da će Rama doći, jer bi u suprotnom bilo više štete nego koristi za obe strane - kaže Janjić.

"Pregovori" na Tviteru

Društvena mreža Tviter je verbalno poprište predsednika Vlade Srbije i Albanije, pa je Aleksandar Vučić odgovarajući na Raminu poruku da je "velika Albanija noćna mora Srbije", odgovorio:
- Ljudi koji kažu da je velika Albanija naša noćna mora su apsolutno u pravu. Ali to nije samo naša već i noćna mora Evrope i čovečanstva i mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da je sprečimo - napisao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Nedelja 19.10.2014. 08:21
Ne treba nam ni u kakvom slucaju,al sve zavisi sta je Vucku rekla Angela,posto je morao da je pozove i pita sta da cini.
Nedelja 19.10.2014. 09:09
. . SRBIJA BI MORALA DA UZME U OBZIR UCENE I KOMANDE OD ONIH KOJI SU VODILI ZLOCINACKU INTERVENCIJU 1999 GOD. dakle Amerika i za srbe najvazniji "dusebriznici" VELIKA NEMACKA. ALI AKO SE PITA NAROD ONDA SAMO OTKAZ PODLIM ALBANCIMA I DRSKOM PROVOKATORU R A M I KOJI SVOJIM PRIMITIVNIM PROVOKACIJAMA neprestano ponizava i vredja Srbe i Srbiju jer je u boljoj poziciji u odnosu na gore pomenute TUTORE: došla ili ne došla SIPTARSKA FUKARA, SRBI CE IZVUCI DEBLJI KRAJ. AKO SRBIJA PRIHVATI DOLAZAK RAME JEDINO MASOVNE DEMONSTRACIJE NARODA BI MOGLE I MORALE DA SPRECE NEPRIHVATLJIVO PONIZENJE I SRAMOTU.
Nedelja 19.10.2014. 09:42
Merkelova Rama mora da dođe u Beograd odlično treba mu napraviti doček da više ni jednom albancu ne padne na pamet da vidi Beograd.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online