Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 22.10.2014.
05:30
J. L. Petković - Vesti A

Beograd hapsi, Priština huška

Kuću srpskih povratnika u metohijskom selu Drsnik, u opštini Klina, neko je zapalio. Srećom, nema povređenih. Poverenik Komesarijata za izbeglice Srbije Božidar Šarković kaže da je u ponedeljak uveče zapaljena kuća pokojnog Mladena Dabižljevića, a da se njegova supruga Milosava (70) u trenutku incidenta nije nalazila u kući.

Efikasnija policija: Direktor Veljović i ministar Stefanović
 

Nakon što je tokom rata uništena, kuća tom bračnom paru sagrađena je 2007. kada i kuće ostalih povratnika, a od tada su tri kuće zapaljene, a 20 je demolirano.
Ovaj slučaj povezuje se s nizom incidenata usmerenih ka Srbima na KiM učestalih nakon prekida utakmice Srbija - Albanija u Beogradu.

"Vučiću, pederu" (ni)je iz VIP lože

Fudbalski savez Srbije juče je demantovao ministra policije Nebojšu Stefanovića koji je izjavio da je osoba koja je tokom utakmice Srbija - Albanija uletela u direktan TV prenos i vređala premijera Srbije izvikujući "Vučiću, pederu" imala propusnicu za VIP ložu, dobijenu od ljudi iz FSS.


Podsećanja radi, odmah posle skandala sa zastavom velike Albanije na stadionu Partizana, ministar je u prvi plan stavio pogrdno skandiranje premijeru, a mediji bliski vlastima su preneli "nezvanična saznanja" da su uvrede režirali predsednik FSS Tomislav Karadžić i socijalista Branko Ružić, član Uprave Partizana, što je on odmah negirao.

Žrtve napada bila je i imovina Albanaca u centralnoj Srbiji. Povodom napada na pekare i poslastičarnice u Vojvodini, Odbor za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije održao je sednicu juče u Novom Sadu.

Zamenik predsednika tog odbora Bojan Kostreš kaže da je važno da državni organi osuđuju incident, ali ne i dovoljno, već je potrebno da ti slučajevi dobiju sudski epilog.


Ministar policije Srbije Nebojša Stefanović saopštio je da je policija saslušala 62 i privela 11 osoba zbog napada na lokale u vlasništvu Albanaca i Goranaca. Svi privedeni imaju između 18 i 20 godina. Za oštećenje pekare iz Novog Sada odgovoran je L. P. (21), navodno mađarske nacionalnosti.

Prema pisanju pojedinih medija, taj momak je u policiji izjavio da je "srpski nacionalista i četnik". Pekaru u Bečeju napao je P. A. (18), pekaru u Somboru oštetio je T. N. (19), a napadači na dve pekare u Banovcima su B. S. (18) i D. N. (24), svi srpske nacionalnosti. Za oštećenje dve pekare u Staroj Pazovi u toku je poligrafsko ispitivanje tri osobe.


Nije poznato da je kosovska policija privela ijednu osobu povezanu za incidente nad Srbima i njihovom imovinom koji su se dešavali u poslednjih nedelju dana.

Sreda 22.10.2014. 08:58
Sram vas bilo...., nemate druga posla nego da hvatate djecu ? Nama su od dolaska " mirovnih " tj okupacionih snaga nestali 1 500 lica sa KiM i za to vas zabole ! Ali treba se dokazati onima koji vas i drže na vlasti da ste gori prema gradjanima Srbije od turaka ! Samo još fali nabijanje na kolac, a ni to me ne bi iznenadilo od šiptra i ljigavaca oko njega !
Sreda 22.10.2014. 14:44
Slažem se.Ovo treba ponavljati bar svaki dan da b sei izopačene srpske glave dozvale pameti-kakvi šiptari,hrvati bošnjaci.Prvo Srbi a pomenuti kad stignu na red za poštovanje i naravno ako to zasluže.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online