Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Četvrtak 23.10.2014.
08:15
D. N. Petrović - Vesti A

Četnici tresu Novi Pazar

Grupa četnika, predvođena Bratislavom Živkovićem, vratila se sa ratišta u Ukrajini i danas bi, kako su ranije najavili, trebalo da dođu u Novi Pazar: da prisustvuju molitvi u Petrovoj crkvi, da obeleže godišnjicu oslobođenja ovog grada od Turaka, da obeleže mesto gde će podići sapomenik oslobodiocu, generalu Petru Živkoviću i da potom "prošetaju gradom".

Opasnost bazirana na glasinama: Centar Novog Pazara
 

Svoj dolazak u Novi Pazar Bratislav Živković najavio odmah posle marširanja uniformisanih pripadnika muftije Muamera Zukorlića ulicama Novog Pazara sa obrazloženjem da "ako može muftija, možemo i mi".
 

Ni Srbi neće probleme

- Ne trebaju nam nikakvi četnici, ovde mogu samo da prave probleme i nama Srbima i Bošnjacima, ne treba im dozvoliti da dođu, država treba da štiti sve građane - kaže Dobrosav Nikodinović, predsednik Udruženja Ras.

 

Verovalo se da Živković i njegovi četnici neće smeti da se vrate iz Ukrajine i da će odmah po sletanju na beogradski aerodrom biti uhapšeni, međutim, prema informacijama medija oni su juče stigli u Beograd i nakon što su ih pet sati ispitivali pripadnici Bezbednosno informativne agencije (BIA) pušteni su na slobodu, ne zna se da li će doći u Novi Pazar gde im se priprema vruć doček navijačih grupa "torcida" i "ekstremi", ali i od drugih Bošnjaka.


Pristalice muftije Muamera Zukorlića takođe najavljuju "odbranu", znatan broj Novopazaraca je ozbiljno zabrinut, jer bi dolazak četnika mogao da se pretvori u opšti haos sa nesagledivim posledicama.


Navijači su okupljanje za "odbranu" zakazali za 12 časova u centru grada, iz policije nam je rečeno da njima nikakav skup nije prijavljen, da ne znaju da li će četnici doći, ali i da su u potpunosti spremni da svim građanima obezbede sigurnost.


Prema nezvaničnim informacijama, samo ako pokušaju da pođu za Novi Pazar, Bratislav Živković i njegovi četnici će biti uhapšeni. Bošnjaci u Novom Pazaru postavljaju i pitanje: zašto ovi, kako ih nazivaju , psi rata nisu uhapšeni odmah pri sletanju na surčinski aerodrom i naglašavaju da za četnike koji ratuju u Ukrajini i džihadiste koji ratuju u Siriji u Srbiji ne važe ista pravila.


- Sve treba pohapsiti i ne dozvoliti im da kod običnih građana stvaraju strah, mnogi moji sugrađani brinu: da li da danas pošalju decu u školu, kome treba takva atmosfera - pita se jedan Bošnjak iz Novog Pazara.
 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 23.10.2014. 08:26
Opa vidi koja su Govna Balije??Pa nije niko pito Srbe kad su uniformisani setali i to jos sa Uniformom iz Rata kada su Srbe klali i ubijali??!!Samo ta Cinjenica da su se uniformisali,sa tim su hteli nesto reci ja mislim da je svakom Srbinu jasno kakva je to Poruka bila.Znaci Cetnici su najavili samo Setnju do Crkve i protivi se cela Raska balijska a Srbe ko jebe?Nece tako moci!!
Četvrtak 23.10.2014. 08:43
Konja jasi jatagan povuci,selite se sandzaklije turci
Četvrtak 23.10.2014. 09:04
Живи били па видели,ови наши четници су надам се мудрији него ове балије,па ће умети да дођу до цркве ,баш би волео да видим како би у медијима деловала вест и фотографије хапшења око или у самој цркви.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online