Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 03.11.2014.
12:47
Srna A

"Zvog pritisaka Albanaca, Euleks narušio principe"

"Postoji realna bojazan da afere o korupciji koje se vezuju za Misiju Euleksa budu relativizovane, odnosno zataškane, s obzirom na mnogobrojna interesovanja raznih zemalja koja se prepliću preko ove misije na Kosovu i Metohiji" ocenio je predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun.

Postoji bojazan da će se afera u euleksu zataškati: Milovan Drecun
 



On je rekao Srni da postoje saznanja da je Euleks, zbog pritisaka albanske strane i političke podrške nekog centra moći, narušio principe svoje misije i da je na EU da istraži sve navode jer je neprihvatljivo da misija koja treba da nadzire pravosudni sistem bude tako suštinski korumpirana, kako se tvrdi.

"Imam određenu bojazan da to neće biti razjašnjeno, da će da se smiri lopta a da se suštinska korupcija u Euleksu ne rasvetli. Ali, treba se nadati da će ipak EU imati dovoljno snage da razjasni neregularnosti u svojoj misiji", kaže Drecun.

On smatra da bi bilo neozbiljno da EU dozvoli da, zbog afera koje se sada vezuju za Euleks, ova misija napusti Kosmet.

"Jer, kakav god da je Euleks, on je garancija da će zakon da funkcioniše i da se odnose na one koji su manjinska zajednica u odnosu na Albance", rekao je Drecun.

On je naveo da je ono što se sada dešava oko Euleksa posebno pitanje koje treba ozbiljno posmatrati, ali nije želio komenatarisati da li se iza učestalih prozivki na račun ove misije krije namjera da se uloga Euleksa minimizira i da albansko pravosuđe uzme dominaciju na celoj teritoriji Kosmeta.

"Albanci bi mogli, bar oni koji žele da Euleks ode, da očekuju da preko ove afere profitiraju ili bar da očekuju da će profitirati. Ne očekujem da će se misija rasformisati i da će njen uticaj na Kosmetu biti suštinski redukovan. Suviše bi bilo neozbiljno i neodgovorno", smatra Drecun.

On je naglasio da, kakva god da bude sudbina Euleksa na Kosmetu, država čini sve napore da pravosuđe na Kosmetu bude uspostavljeno na način kako je dogovoreno briselskim sporazumom i da uskoro bude formirana zajednica srpskih opština.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 03.11.2014. 13:11
Господине Дрецун, не приличи Вам у тим годинама да лупате глупости, јер и сами знате да се Еулекс итекако држи својих принципа којима сатире Србе на КосМету. Сва "брига" Еулекса за Србе на КосМету, а сада и Ваша имајући у виду где седите сада, може да стане у оно "Е, баш нас много брига", тј. заболе њих и Вас уво за КосМет, битно је да је њима доле а Вама у Београду сигурна фотеља.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online